Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Silvias beteende inför kungen får det att viskas – situationen fångas på film

03 maj, 2024, 05:00 
Drottning Silvia fångas på film mitt i allt – och nu sprids det utomlands!
Annons

Vilken start på veckan det blev när kungen firades på Stockholms slott i tisdags! Hela kungafamiljen var samlad, och huvudstaden bjöd på klarblå himmel och strålande sol.

Och drottning Silvia var som vanligt på skojfriskt humör. Hennes skämt inför kungen fångades på Svensk Damtidnings kameror, och är nu en snackis utomlands.

Magiska ögonblicket mellan Victoria och Estelle!Brand logo
Magiska ögonblicket mellan Victoria och Estelle!

Drottning Silvia – så är hon bakom kulisserna

Drottning Silvia har i alla år utmärkt sig som riktigt rolig – och kvick! Det blir inga trista intervjuer med Silvia framför sig, som verkligen värdesätter ett gott skratt. Samtidigt är hon väl medveten om de strikta ramar som finns, hon är ju trots allt drottning.

Annons

Författaren Ingrid Törnqvist släppte i fjol boken Yrke: Drottning, och följde Silvias arbete nära. Hon fick också möjlighet att slå sig ned med drottningen för djupintervjuer. Till Svensk Damtidning berättade hon efteråt:

– De är väldigt försiktiga, kungligheterna. Samtidigt som hon har en spontan sida och mycket självdistans och humor. Men hon är väldigt noga med vad hon säger. Hela kungahuset kan skaka om hon säger något fel.

Drottning Silvias beteende inför kungen en snackis

Under kungens firande fick vi se prov på just den sidan av drottningen. Hela familjen stod samlad på den nya och rimliga balkongen, och tog emot folkets jubel.

Annons

När publiken sjöng "Happy Birthday" till kungen gjorde Silvia en gest där hon pekade på örat, som om hon ville att de skulle jubla och sjunga mer – och skrattade sedan gott.

Drottning Silvia signalerar att hon vill höra högre jubel
Foto: TT
Kungaparet på balkongen på slottet
Foto: Johan Söderlund/Svensk Damtidning
Annons

Nu har tyska Gala snappat upp detta, och berättar om drottningen i en ny artikel:

– 80-åringen fick inte bara sitt barnbarn att le om och om igen, utan orsakade också några skratt bland folket. Drottning Silvia lade upprepade gånger sin hand mot hennes öra och signalerade att jublet fortfarande var för tyst för Carl Gustaf.

– De kungliga fansen på slottsgården gick ännu längre och applåderade ännu högre för sin kung!

Visst är hon för härlig, vår drottning!

Foto: TT

Annons