Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Ögonblicket mellan Estelle, 12, och Daniel råkar fastna på bild – alla hajar till

02 maj, 2024, 09:00 
Prinsessan Estelle, kronprinsessan Victoria, prins Oscar och prins Daniel
Ögonblicket mellan prins Daniel och prinsessan Estelle fastnar på bild – och det är svårt att inte bli berörd.
Annons
Magiska ögonblicket mellan Victoria och Estelle!Brand logo
Magiska ögonblicket mellan Victoria och Estelle!

Sedan 14 år tillbaka är prins Daniel en hårt arbetande och mycket uppskattad del av kungafamiljen, men har har också en annan mycket viktig roll – som pappa.

Att Daniel är ett proffs även här är tydligt. Hans kärlek och omsorg för prinsessan Estelle, 12, och prins Oscar, 8, lyser igenom, även i formella sammanhang.

Så är fallet under kungens 78-årsfirande på slottet. Prins Daniel står och vinkar med resten av familjen på balkongen. men har också fullt fokus på sina älskade barn. Och ett ögonblick berör särskilt.

Annons

Rörande bilderna på Estelle och Daniel

Vilka timmar det blev på Yttre borggården då kungen traditionsenligt firades på sin födelsedag under storslagna former, med salut och musik.

Och som vanligt fick vi se hela familjen - förutom Madeleine, Chris och deras barn - samlade på slottsbalkongen för att möta folkets jubel.

Ett tillfälle som gav upphov till många hjärtevärmande stunder. Prins Julian spexade sin vana trogen, prins Oscar och prins Daniel bar matchande kostymer och allas leenden var stora.

Och, vi fick även se ett ögonblick mellan Daniel och Estelle som verkligen spelar på känslosträngarna. Vi vet sedan tidigare att far och dotter har en mycket nära relation, men här blir det särskilt tydligt.

Ja, mitt i all uppståndelse hittar prins Daniel tid för att dra till sig sin Estelle, krama om henne och pussa henne på hjässan:

Prins Daniel håller armen om prinsessan Estelle på slottsbalkongen
Prinsessan Estelle och prins Daniel har en så fin relation! Foto:MISC / BACKGRID US / TT
Annons
Prins Daniel pussar prinsessan Estelle på hjässan på slottsbalkongen
Prins Daniels kärlek för sin dotter går igenom kameralinsen! Foto:MSAMS

Något han inte var ensam om. Även kronprinsessan Victoria visade Estelle sin kärlek, vilket ledde till dessa underbara bilder:

Kronprinsessan Victoria lutar sitt ansikte mot prinsessan Estelles ansikte
Även kronprinsessan Victoria fick in gos med prinsessan Estelle på slottsbalkongen. Foto:MISC / BACKGRID US / TT
Annons
Kronprinsessan Victoria pussar prinsessan Estelle på pannan
Kronprinsessan Victoria och prinsessan Estelle – vilket radarpar. Foto:MISC / BACKGRID US / TT

Prins Daniels pappabeslut

Prins Daniel är en mycket närvarande pappa, något han var tydlig med att han skulle vara genom att meddela att han skulle vara pappaledig efter Estelles nedkomst.

Något som faktiskt skapade viss uppståndelse. Vid tillfället var Daniel en av de första kungligheterna någonsin att vara pappaledig.

Men för prinsen var det ett väldigt enkelt beslut. Som han då sa till Aftonbladet:

– Jag ser det som en självklarhet att vara hemma som pappa. Även min pappa var hemma mycket när jag växte upp och det betydde mycket.

Annons

12 år senare ser vi resultatet – prins Daniel och prinsessan Estelle har en underbar, nära och otroligt kärleksfull relation. Om de är hemma på Haga eller ute på kungliga fältet spelar ingen roll.

Foto: TTAnnons