Silvias galakväll med kungen – drottningen strålade i vinternatten

Drottning Silvia och Kung Carl Gustaf.

Foto: Pontus Lundahl/ TT

Drottningen var så fin under gårdagens galakväll!

Victorias balanskaos • Dråpliga kungamissen • Sofias & Carl Philips oväntade familjeförändring – 3 kungliga snackisar från vecka 46!
0:31

Efter reklamen: Victorias balanskaos • Dråpliga kungamissen • Sofias & Carl Philips oväntade familjeförändring – 3 kungliga snackisar från vecka 46!

(0:31)

Slå på ljud

Drottning Silvia och kung Carl Gustaf lyste i den mörka november–kvällen när de anlände till Berns Salonger. Där väntade stort firande.

Det är Livgardet som firar sitt 500-årsjubileum. Fantastiskt!

Kungaparet är på plats för att närvara under det stora firandet och de är passande klädda för den kyliga kvällen. Vilken omställning för kungligheterna som befunnit sig i varmare väder i det sista.

Snön som fallit intensivt under dagen har lagt sig på marken och omringar kungaparet på bilderna, det ser minst sagt sagolikt ut!

Drottning Silvia bar en otrolig svart päls över en mönstrad röd klänning. Silvia såg helt strålande ut i den kalla Stockholmsnatten.

Kungens galna vrålåk – lyxiga beslutet med Silvia

Livgardets vikt för kungen

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största och mest mångfacetterade förband med vitt skilda uppgifter - från skarpa insatser och att utbilda värnpliktiga till ceremonier och militärmusik, så lyder texten på Försvarsmaktens hemsida.

Äntligen fick kungen chans att hedra de som dag in och dag ut har som uppgift att vakta de kungliga slotten och monarkens områden.

Mest kända är ju trots allt Livgardet för deras blåklädda soldater som bevakar några av de mest historiska platserna i Sverige.

Kungligheterna gjorde en utomordentlig entré!

Drottning Silvia och Kung Carl Gustaf

Kungaparet drottning Silvia och kung Carl Gustaf anländer till Berns Salonger i Stockholm på lördagen där Livgardet firar sitt 500-årsjubileum.

Pontus Lundahl / TT

Hemma igen efter långa resan

De senaste veckorna har varit rätt intensiva för kungaparet. De har rest mycket i sin roll. Senast vi såg dem var de långt ifrån Sverige. Kungligheterna är nyligen hemkomna från ett statsbesök i Jordanien.

För två dagar sedan kunde vi se drottningen och kungen på plats för att besöka en skola i flyktinglägret Zaatari. Där fick de lov att möta nyfikna elever.

Innan besöket till Jordanien spenderade kungafamiljen även tid i drottningens hemland, Brasilien.

Stor ilska efter miljonbeskedet – rasar mot kungafamiljen: ”Helt galet”

Det är bra att Silvia hade en riktig kappa, det är helt klart kyligare här hemma i Sverige!

Foto: TT