Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Silvias galakväll med kungen – drottningen strålade i vinternatten

20 nov, 2022, 07:20 
Drottning Silvia och Kung Carl Gustaf.

Drottningen var så fin under gårdagens galakväll!

Annons
Victorias balanskaos • Dråpliga kungamissen • Sofias & Carl Philips oväntade familjeförändring – 3 kungliga snackisar från vecka 46!Brand logo
Victorias balanskaos • Dråpliga kungamissen • Sofias & Carl Philips oväntade familjeförändring – 3 kungliga snackisar från vecka 46!

Drottning Silvia och kung Carl Gustaf lyste i den mörka november–kvällen när de anlände till Berns Salonger. Där väntade stort firande.

Det är Livgardet som firar sitt 500-årsjubileum. Fantastiskt!

Kungaparet är på plats för att närvara under det stora firandet och de är passande klädda för den kyliga kvällen. Vilken omställning för kungligheterna som befunnit sig i varmare väder i det sista.

Snön som fallit intensivt under dagen har lagt sig på marken och omringar kungaparet på bilderna, det ser minst sagt sagolikt ut!

Drottning Silvia bar en otrolig svart päls över en mönstrad röd klänning. Silvia såg helt strålande ut i den kalla Stockholmsnatten.

Livgardets vikt för kungen

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största och mest mångfacetterade förband med vitt skilda uppgifter - från skarpa insatser och att utbilda värnpliktiga till ceremonier och militärmusik, så lyder texten på Försvarsmaktens hemsida.

Annons

Äntligen fick kungen chans att hedra de som dag in och dag ut har som uppgift att vakta de kungliga slotten och monarkens områden.

Mest kända är ju trots allt Livgardet för deras blåklädda soldater som bevakar några av de mest historiska platserna i Sverige.

Kungligheterna gjorde en utomordentlig entré!

Drottning Silvia och Kung Carl Gustaf
Kungaparet drottning Silvia och kung Carl Gustaf anländer till Berns Salonger i Stockholm på lördagen där Livgardet firar sitt 500-årsjubileum.

Hemma igen efter långa resan

De senaste veckorna har varit rätt intensiva för kungaparet. De har rest mycket i sin roll. Senast vi såg dem var de långt ifrån Sverige. Kungligheterna är nyligen hemkomna från ett statsbesök i Jordanien.

För två dagar sedan kunde vi se drottningen och kungen på plats för att besöka en skola i flyktinglägret Zaatari. Där fick de lov att möta nyfikna elever.

Innan besöket till Jordanien spenderade kungafamiljen även tid i drottningens hemland, Brasilien.

Det är bra att Silvia hade en riktig kappa, det är helt klart kyligare här hemma i Sverige!

Foto: TT

Annons