Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Silvias glädje efter beskedet om Madeleine – kommer hem tidigare än väntat

25 nov, 2023, 17:00 
AvGabriella Hall

Efter prinsessan Madelens helomvändning återförenas äntligen drottning Silvia med sin dotter.

Annons

Kungens 50 år på tronen är inget att sticka under stolen med, så såklart firades han ordentligt. Under finalen av jubileumsfirandet stod alla hans barn med sina respektive och nästan alla hans barnbarn inne på Logården för att ta emot kungaparet efter sin kortege längst Stockholms gator och vatten.

Se kungen firas på slottet – hela kungafamiljen på plats!Brand logo
Se kungen firas på slottet – hela kungafamiljen på plats!

Madeleine och Chris O´Neill reste hela vägen från Florida för att ta del av festligheterna. Det var senaste gången drottning Silvias yngsta barn var hemma.

Stora avståndet mellan Madeleine och drottning Silvia

Prinsessan Madeleine träffar sällan sin mor, vilket kanske inte är så konstigt med tanke på den långa resan över Atlanten med ett avstånd på 800 mil.

Men eftersom Madeleine och Silvia inte bara är mor och dotter, utan även kollegor trotsar de ibland avståndet. Senast de sågs var i New York under Childhoods årliga galafest på Manhattan. Tillsammans skänkte de sin kungliga glans över hjärtefrågorna de båda brinner för.

Sedan mitten av oktober har de varit ifrån varandra, men snart ses de!

Prinsessan Madeleines oväntade beslut

Tidigare var det tänkt att Madeleine inte skulle komma hem förrän till jul, men nu är planerna ändrade. Redan nästa vecka tar prinsessan planet över Atlanten. Ännu en gång är det Madeleines och Silvias brinnande engagemang som för dem samman.

Annons

Ett två dagars långt styrelsemöte, för stiftelsen som Silvia grundade och som Madeleine engagerat sig i ända sedan 17 års ålder, tar plats på Kungliga slottet under onsdagen och torsdagen nästa vecka.

En dag förväntas Madeleine ta över facklan, men än så länge är hon vice hedersordförande och verkar sida vid sida med sin mor. Utöver det viktiga arbetet får de ju också spendera tid med varandra.

Då lämnar Madelen Sverige igen

Denna gång blir Madeleines Sverigebesök kort så nog passar de på att ta vara på tiden. Nästan direkt efter styrelsemötet beger sig prinsessan hem till Chris, Leonore, Nicolas och lillasyster Adrienne.

Men innan Madeleine lämnar landet väntar härliga festligheter. Samma dag som styrelsemötet slutar hålls en konsert för Silvia som snart fyller 80 år.

Såklart tar Madeleine vara på alla möjligheter att spendera tid med sin mor! Och nog blir Silvia extra glad över att sitt yngsta barn vid sin sida under konserten.

Foto: Mikaela Landeström/TT, Fredrik Sandberg/TT

Annons