Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Silvias hemliga samtal med Chris O'Neill

28 mar, 2023, 08:30 

Drottning Silvia och prinsessan Madeleines make Chris O'Neill har träffats.

Annons

Det var 2010 som prinsessan Madeleine för första gången träffade den brittisk-amerikanska affärsmannen Chris O'Neill. De började dejta, och resten är som man säger, historia.

Chris gifte sig in i en helt ny värld, en kunglig sådan. Med en svärmor som är drottning av Sverige. Här är sanningen om drottning Silvias tankar om Chris O'Neill.

Prislappen på kungaparets kärlekssemester • Då gör Margrethe comeback • Dokumentet avslöjar sommaren på Solliden – 3 snackisar från vecka 12!Brand logo
Prislappen på kungaparets kärlekssemester • Då gör Margrethe comeback • Dokumentet avslöjar sommaren på Solliden – 3 snackisar från vecka 12!

Drottning Silvias hyllning till Jonas Bergström

Det var inte långt innan Madeleine stötte på Chris som hon var med om ett enorm svek. På våren samma år bröts förlovningen med Jonas Bergström efter en otrohetsaffär. Mannen hela Sverige trodde skulle bli den nästa prinsen, var plötsligt helt ute ur bilden.

Drottning Silvia, som givetvis vill det bästa för sin dotter, var mycket förtjust i den vältaliga advokaten.

Annons

– Prinsessan Madeleine är förlovad med Jonas Bergström som också är en väldigt sympatisk, en väldigt bra person, sa drottning Silvia när det begav sig.

Prinsessan Madeleine och Jonas Bergström tittar på varandra och ler när deras förlovning tillkännagavs 2009
Madeleine och Jonas 2009, lyckliga och nyförlovade.

Vad som väntade anade ingen. I all hjärtesorg flydde Madeleine till USA, och hon kom inte ens hem till familjen för att fira sin födelsedag. Otroheten kom givetvis som en chock för Silvia på Drottningholm, och hon fick gå igenom det ingen vill se hända sin dotter.

Drottning Silvias ärliga ord om Chris O'Neill

När Madeleine ett kort tag senare började träffa Chris O'Neill, och deras relation blev mer seriös, var det dags för Silvia att träffa honom. Uppståndelsen var stor – alla ville veta vad Silvia skulle tycka om sin möjligtvis blivande svärson, speciellt efter sveket från Jonas Bergström.

Annons

– Ryktet om det stundande mötet mellan Silvia och Chris började nu snabbt spridas och dagarna innan drottningen landade på Newarks flygplats utanför New York var Chris O’Neills bostad återigen belägrad av paparazzifotografer. Ingen ville missa bilden på Chris och Silvia ihop, berättar Johan T Lindwall, chefredaktör på Svensk Damtidning som följt kungafamiljen nära.

Chris O'Neill och prinsessan Madeleine festar i Stockholm 2010
Madeleine och Chris festade i Stockholmsnatten. Då beskrevs han som prinsessans påstådda pojkvän.

Johan berättar att träffen ägde rum på en våning på femte avenyn i stor hemlighet. Det var en våning som Silvia fick låna av sina vänner Lena och Gilbert Kaplan. Och visst gick allting vägen. Silva var väldigt nöjd.

– Silvia berättade efter mötet med Chris om sina känslor för Madeleines nye pojkvän. Hon föll för den väluppfostrade Chris och hon insåg direkt att dottern hade valt en pojkvän som faktiskt i mångt och mycket påminde om exfästmannen Jonas Bergström, säger Johan T Lindwall vidare i boken Madeleine – prinsessan privat.

Prinsessan Madeleine, Chris O'Neill och drottning Silvia skrattar och promenerar i New York.
Drottning Silvia är mycket förtjust i sin svärson.

Foto: TT

Annons