Silvias hemliga uppgörelse i äktenskapet ute - nu vet alla

31 jan, 2023, 08:00 

Kungens relationsavslöjande med drottning Silvia väcker minst sagt uppståndelse. Nu har till och med orden nått utlandet.

Annons

Sveriges kändaste par, kung Carl Gustaf och drottning Silvia har kilat stadigt i över 40 år. Visst kan man tänka sig att de har en del knep för att hålla kärleken vid liv! De spenderar ju dessutom mer tid med varandra än det genomsnittliga paret, kungen och drottningen är ju kollegor.

Det händer inte särskilt ofta att vårt kungapar är särskilt privata, så det är inte konstigt att det blir rubrik utomlands när han väl tar bladet från munnen om relationen...

Silvia ensam – kungen sjuk • Dystra beskedet till Estelle • Prinsessan gravid – 3 kungliga snackisar från vecka 4!
Silvia ensam – kungen sjuk • Dystra beskedet till Estelle • Prinsessan gravid – 3 kungliga snackisar från vecka 4!

Drottningens ord om bröllopsdagen med kungen

Det var 1976 som Silvia Sommerlath sa ja till sin kung, och blev Sveriges nya drottning. De träffades fyra år tidigare i München, och relationen var hemlig ett bra tag. Det var självklart nervöst för den unga Silvia, som plötsligt skulle presenteras för ett helt nytt land.

Annons
Recept.se Nyhetsbrev

Och på självaste bröllopsdagen var det en sak speciellt som fick nerverna att vara på utsidan.

– Det var det enda jag kunde tänka på, hans namn, Carl Gustaf Folke Hubertus. Jag pratade inte så bra svenska då, och jag bara tänkte hur jag skulle memorera alla hans vackra namn. Men det gick ju bra!

Ja, allting gick onekligen bra, och nu är det svårt att föreställa sig ett kungahus utan den så eleganta drottning Silvia.

Drottning Silvia och kung Carl Gustaf efter sitt bröllop
Wow – så vackra!

Silvias hemlighet med kungen sprids i utlandet

Hur har de fått kärleken att hålla? Det avslöjar kungen i Karin af Klintbergs närgångna dokumentärfilm Kungen.

– Separata badrum.

Karin själv håller med:

– Han gav ett korrekt svar, och jag tycker att det är ett ganska bra relationstips, det vill säga att behålla de privata sfärerna, inte flossa och klippa naglarna inför varandra, fast det är förstås omöjligt för många. Jag trodde också att jag ställde en annan, kanske mer psykologisk, fråga, men kungen verkar se mycket praktiskt på saker och på språket, säger hon till Dagens Nyheter.

Annons

Och kanske kommer vi få se betydligt fler hållbara äktenskap nu när kungen och Silvias hemlighet på Drottningholm är ute. Den har till och med fått spridning i utlandet, och den internationella kungasajten Royal Central snappar upp kungaparets äktenskapstips.

"Sveriges kung delar hemligheten bakom ett lyckligt äktenskap"

Foto: TT

Annons