Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Silvias hemlighet avslöjad av tysk journalist – allt skedde på slottet

14 dec, 2023, 13:00 

Utan folkets vetskap har Silvia agerat på slottet. Nu avslöjas allt av en tysk journalist.

Annons

Om bara några dagar fyller powerladyn drottning Silvia 80 år, men hon visar inga tecken på att sakta ned. Och av den anledningen är ju det här något av hennes år, hon är trots allt jubilar!

Nu avslöjas ett hemligt möte på slottet där Silvia var huvudperson – som mörkats helt.

Därför känner du igen Victorias & Silvias klänningar • Sofias bluff med smyckena • Därför nobbar Madeleine Nobel – 3 kungliga snackisar från Nobel 2023!Brand logo
Därför känner du igen Victorias & Silvias klänningar • Sofias bluff med smyckena • Därför nobbar Madeleine Nobel – 3 kungliga snackisar från Nobel 2023!

Hemliga mötet med drottning Silvia på slottet

Ja, det har redan släppts en hel bok om drottning Silva, boken Yrke: Drottning av journalisten Ingrid Törnqvist. Dessutom kommer TV4 sända en dokumentär om Silvia i samband med födelsedagen.

Annons

Strålkastarna är helt enkelt riktade mot Silvia, som ju faktiskt har längsta regeringstiden av alla svenska drottningar! Minst sagt imponerande.

Drottning Silvia anländer till Nobelbanketten 2023
Silvias schema är hektiskt – och förmodligen är hon landets mest upptagna snart 80-åring.

Och det är inte bara hemma i Sverige som man vill hylla Silvia på bemärkelsedagen. Nu kommer det fram att en journalist flugit till Kungliga slottet hela vägen från Tyskland, för att intervjua Silvia till sin dokumentär om drottningen. Lite av en hemlighet – det har inte stått i den kungliga kalendern, och hovet har inte berättat att det skett.

Annons

Drottning Silvia huvudperson i tysk dokumentär

Kvinnan som gör dokumentär om Silvia heter Julia Melchior, och den kommer sändas i tysk tv den 17 december. Den har passande nog fått namnet "Silvia. Sveriges tyska drottning".

Silvia föddes ju i Tyskland och växte upp där, och brukar säga att hon har ett brasilianskt hjärta, ett tyskt huvud och en svensk själ – och är såklart oerhört älskad i sitt födelseland.

Tyska Julia Melchior som är något av en expert på kungahuset, blev inte besviken när hon fick slå sig ned med Silvia i Sverige. Hon bjöd på en rundtur av slottet efter intervjun, och var oerhört varm:

Annons

– Hon tog mycket tid. Jag tyckte att hon var äkta, kvicktänkt och ofta väldigt rolig. Drottningen har svar på allt och är väldigt fokuserad. Man känner genast att hon är en självsäker person - även om hon samtidigt verkar väldigt känslig och har en väldigt mjuk röst, säger hon till tyska Rheinischen Post.

Dokumentären kommer fokusera på Silvias roll som drottning, hennes barn, och Düsseldorf.

Hon publicerar också ett klipp på Instagram där vi får följa resan till Silvia:

___

Annons