Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Silvias hemlighet ute – som familjen varit med på

06 nov, 2023, 20:40 
Drottning Silvias hemlighet är ute, och omskrivs i utländsk press. Och det visar sig att familjen varit med på allt.
Annons

Drottning Silvia är the lady of the year, även om det lite fallit i skuggan eftersom hennes make kungen också råkar ha ett superår. Samtidigt som han firar hela 50 år på tronen, firar drottningen 80 år på jorden.

Och det hela har präglats av en del hemlighetsmakeri. Men nu har till och med utländsk press fått nys om det hela.

Haakon: Så sjuk är Mette-Marit • Hovet bekräftar – därför jobbar inte kungafamiljen • Madeleine skapar skriverier utomlands – 3 kungliga snackisar från vecka 44!Brand logo
Haakon: Så sjuk är Mette-Marit • Hovet bekräftar – därför jobbar inte kungafamiljen • Madeleine skapar skriverier utomlands – 3 kungliga snackisar från vecka 44!

Drottning Silvias hemlighet väcker uppståndelse

Svensk Damtidning rapporterade i veckan om att det på juldagen kommer sändas en unik dokumentär med drottningen i fokus på TV4. Dessutom visar det sig att delar av kungafamiljen kommer vara med på ett hörn.

Såhär lyder en del av programbeskrivningen:

"När hon nu fyller 80 år ser hon tillbaka på livet och berättar öppenhjärtigt om tiden före och efter att hon förvandlades från Silvia Sommerlath till Drottning av Sverige. Medverkar gör även delar ur den kungliga familjen, medarbetare och några av dem som var med vid avgörande händelser i drottningens liv."

Annons

Detta har givetvis spelats in i största hemlighet under året, innan allmänheten nu får reda på att den unika intervjun ska sändas.

Nyheten väcker till och med uppståndelse i Norge, där Se och Hör gör stora rubriker på drottningens kommande talar ut-intervju.

Drottning Silvia
I år är det Silvias år – och kungens.

Unika boken om drottning Silvia som avslöjar okända detaljer

Det märks på fler vis än på den kommande intervjun att drottningen är årets jubilar.

I oktober släpptes boken Yrke: Drottning av journalisten Ingrid Thörnqvist, som följt Silvia bakom stängda dörrar under en lång tid. Dörrar som vanligtvis är stängda för personer utifrån:

– Jag fick känslan av att de tackade ja till min förfrågan för att hovet och drottningen ville belysa vad hon faktiskt gör. Att hon har ett genuint engagemang. Den bilden saknas lite i det allmänna medvetandet, säger Ingrid till Svensk Damtidning.

I den går det att läsa unika intervjuer med drottningen, prinsessan Madeleine och medarbetare. Men syftet med boken är inte att det ska vara en hyllande skildring av födelsedagsbarnet:

– Jag ville skriva något vettigt om henne. Det här är ett journalistiskt reportage.

Foto: TT

Annons