Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Silvias kärleksgåva från kungen på festen – för 60 000 kronor!

18 sep, 2023, 07:30 

Wow – vår kung är visst en sann romantiker.

Annons

Nu får man hoppas att kungafamiljen fått sig lite välförtjänt vila – speciellt kungen. Han har varit "the man of the year" och firandet nådde sin kulmen i helgen när hans 50 år på tronen firades med pompa och ståt.

Vi fick se kungafamiljen uppklädda till tänderna flera gånger, inte minst under jubileumsbanketten på slottet som ägde rum på fredagskvällen.

Och den som tittade riktigt noga, såg kungens imponerande kärleksgåva till sin hustru drottning Silvia!

Gästerna anländer till stora middagsfesten på slottet – prinsessan Christina strålar!Brand logo
Gästerna anländer till stora middagsfesten på slottet – prinsessan Christina strålar!

Kungens stora middag på slottet – så var den

Ja, jubileumsbanketten var minst sagt en av helgens stora höjdpunkter. De nordiska statscheferna och kungligheterna var på plats, hela kungafamiljen, och 380 gäster slog sig ned i pampiga Rikssalen för en middag.

Annons

Kungen hade tryggt sällskap i form av sin kusin drottning Margrethe vid sin sida, och drottning Silvia samtalade glatt med norska kung Harald.

Kring rundborden satt ju också Chris O'Neill som gjorde kunglig comeback med besked – han minglade som att han aldrig gjort något annat med sin bordsdam Jill Bernadotte.

Dessutom fick vi lyssna till tal, däribland ett rörande tal från kronprinsessan till sin pappa kungen, och kungen som valde att hylla sin livskamrat Silvia i ett tal till svenska folket.

Drottning Silvia och kung Harald anländer till jubileumsbankett på Slottet
Drottning Silvia var vacker som en dag!
Annons

Silvia visar upp kärleksgåvan från kungen – värd 60 000 kronor

– Tre år efter mitt tillträde fick Sverige en Drottning. En bättre livskamrat hade jag aldrig kunnat få. Jag är så glad, lycklig och imponerad över hennes insatser för allas vårt land under så många år.

Ja, så sa kungen om sin älskade Silvia i sitt tal under banketten. I hela 47 år har de funnits vid varandras sida, efter det där kittlade mötet i München.

Och den som är skarpsynt noterade ett bevis på denna kärlek på drottning Silvias arm under middagen. Där bar hon nämligen en kärleksgåva från kungen, som aldrig lämnar hennes handled.

Annons

Det är ett Love bracelet från det exklusiva märket Cartier, som går loss för runt 60 000 svenska kronor, och som Silvia fick av kungen för många år sedan.

Dessutom finns det en fin detalj bakom det hela. Armbandet lämnar som sagt aldrig Silvias arm – och det finns en anledning till det. Den kan man nämligen bara öppna med en liten specialgjord "skruvmejsel" – och det är ingen högoddsare att gissa vem som har den.

Drottning Silvias handleder med armband
Här ser du armbandet vid ett tidigare tillfälle, på vänsterhanden intill den svarta klockan.

Foto: TT/SVT

Annons