Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Silvias otroliga lättnad – kan äntligen andas ut

05 jul, 2024, 07:00 
Albin Bramstedt
Drottning Silvia.
Drottning Silvia syns ofta leendes under sommarmånaderna.TT Nyhetsbyrån
Äntligen kommer nyheten som gör att drottning Silvia kan andas ut – efter den väldigt tuffa perioden.
Annons
Prinsessan i otäck olycka • Chris återförenad med familjen • Kritiken efter bilderna på kronprinsen – 3 kungliga snackisar från vecka 26!Brand logo
Prinsessan i otäck olycka • Chris återförenad med familjen • Kritiken efter bilderna på kronprinsen – 3 kungliga snackisar från vecka 26!

Vår drottning Silvia, 80, är verkligen en person som bryr sig om andra och försöker skapa en bättre vardag för utsatta. Som representant för Sverige och landets kungafamilj gör hon ett fantastiskt jobb – 365 dagar om året.

För trots att hon och kung Carl Gustaf, 78, faktiskt börjar bli lite till åren så är deras jobbschema fortsatt fullspäckat. Bara i juni hade vår drottning bland annat ett styrelsemöte både för stiftelsen Silviahemmet och World Childhood Foundation, nationaldagsfirande och olika former av mottagningar.

Annons
Kungen och Silvia.
Kungen och drottningen höll i juni en lunch för Colombias president Gustavo Petro och hans fru Verónica Alcocer på Stockholms slott.Henrik Montgomery/TT

Och detta är bara toppen av ett isberg. Men både Silvia, kung Carl Gustaf och resten av kungafamiljen genomför dessa uppdrag med bravur och glädje.

Nu kommer äntligen ett lättande besked för drottningen.

En efterlängtad semester

Familjen, i synnerhet drottning Silvia och kung Carl Gustaf, har jobbat extremt mycket på sistone. Men nu blir det ändring på den historien – om än temporärt.

Klickar man sig in på den kungliga kalendern och kollar drottning Silvias kommande dagar så ser man att hon är ledig! I en hel vecka kan hon bara återhämta sig, reflektera över den aktivitetsfyllda våren och se fram emot varma dagar.

Annons
Kungen och Silvia.
I juni invigde kungaparet årets idéträdgård.JONAS EKSTRÖMER

Nästa händelse som är inplanerad i kalandern sker nämligen på torsdag. Då ska årets ölänning, som i år blev Ulla-Britt Andersson, få sitt pris. Detta sker på Solliden där vinnaren får ta emot priset av kungen.

I juni hade hon 19 olika händelser inplanerade i sin kalander – varav flera skedde på samma dag! Så pausen kommer verkligen passande.

Dessutom har hon ännu en ledighet mellan 20:e juli och 28:e juli.

Berättat om sin favoritplats

Vi kommer följa drottningens semester med stort nöje och önskar verkligen att den blir avkopplande.

Annons

Men frågan är vad hon ska göra. Hon har ju flera intressen och favoritplatser, som hon tidigare har berättat om för Svensk Damtidning.

Hovets informationschef Margareta Thorgren har tidigare till Svensk Damtidning kommenterat kungafamiljens lediga dagar följande:

– Precis som för alla människor och familjer är det en tid för återhämtning, ha det lite lugnt. I kungafamiljens fall kommer hela familjen ner till Öland i samband med kronprinsessans födelsedag. Det betyder så klart jättemycket med semester, en tid för att vila och ladda batterierna för kommande utmaningar i höst, sa hon till Svensk Damtidning.

Foto: JONAS EKSTRÖMER, Henrik Montgomery/TT, TT Nyhetsbyrån

Annons