Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Silvias stora lycka i sommar – nu är allt klart!

20 jun, 2023, 16:30 
https://image.svenskdam.se/image-9733033?imageId=9733033&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Samuel Björn
drottning Silvia, prinsessan Madeleine och prins Nicholas
Kronprinsessan fyller år den 14:e juli och firas på Öland varje år.

Familjelyckan för kungahuset efter det bekräftade beslutet.

Annons
Kungens och Silvias viktiga besök i VisbyBrand logo
Kungens och Silvias viktiga besök i Visby

I mitten av juli kommer hela den svenska kungafamiljen samlas för en efterlängtad familjeåterförening under Victoriadagarna på Öland. Detta har väckt stor glädje, då prinsessan Madeleine och hennes familjs försäljning av deras hus i Florida fått många att undra ifall de alla skulle kunna medverka i år eller inte.

Inte setts så mycket som de velat

Chris O´Neill och Madeleines tre barn prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne är födda efter de lämnade Sverige och har därmed spenderat begränsat med tid i Sverige. Detta betyder att de inte kunnat träffat deras fem kusiner lika mycket som kungahuset har önskat. Samtidigt så har också drottning Silvia och kung Carl XVI Gustaf behövt leva med att tre av deras åtta barnbarn har levt och växt upp 650 mil ifrån dem i USA. Något som drottning Silvia tidigare uttalat sitt missnöje mot.

Annons
Drottning Silvia och prinsessan Estelle
Drottning Silvia med den nyfödda prinsessan Estelle år 2012.

Bekräftat att alla medverkar i år

Men i år så är det alltså bekräftat att kusinerna och deras mor och farföräldrar kommer att ses igen under Victoriadagarna, och sen antagligen mycket mer efter det då Madeleine och hennes familj flyttar till Sverige på heltid till slutet av sommaren. Under förra årets Victoriadagar valde Chris O´Neill att inte medverka. Detta menade hovet berodde på att han hade arbete i New York att genomföra istället, en prioritering som många fann otroligt märklig. Men i år blir även han med på firandet.

Så drottning Silvia kan glatt konstatera att hon kommer ha samtliga barn, barnbarn, svärsöner samt sin svärdotter på plats för att fira kronprinsessan Victoria på Öland nu i sommar!

Annons