Silvias stora sorg – stoppas från att träffa älskade barnbarnen

Silvias stora sorg – stoppas från att träffa älskade barnbarnen

Det kan bli ett jobbigt år för drottning Silvia.

Drottning Silvia älskar verkligen sina barnbarn. Runt vänstra handled hänger två guldiga armband med deras namn ingraverade, vilket är ett kvitto på hur mycket de betyder för henne.

Här är bildbevisen: Silvia älskar sina barnbarn!
0:57

Efter reklamen: Här är bildbevisen: Silvia älskar sina barnbarn!

(0:57)

Slå på ljud

Både hon och kungen försöker se till att träffa barnbarnen så mycket det bara går. Silvia har i en tidigare intervju med Svensk Damtidning beskrivit livet som farmor och mormor som ”livets efterrätt”.

– Och det är ju så, man har hela glädjen – men inte fullt ansvar. Så det är bara underbart. Och man får skämma bort dem mer än vad föräldrarna kan göra. Det är härligt! De är så söta, och hemskt roliga, har Silvia även sagt till Kamratposten.

Drottning Silvia

Drottning Silvia älskar sina barnbarn. Livet som farmor och mormor beskriver hon som ”livets efterätt".

Sveriges ambassad i Amman

Hovet bekräftar: Då kommer Madeleine hem

Eftersom barnbarnen prinsessan Adrienne, prins Nicolas och prinsessan Leonore bor i Florida, är det svårt för Silvia att få till regelbundna träffar med barnbarnen på andra sidan Atlanten.

Däremot försöker Florida-familjen alltid se till att komma hem till Sverige minst två gånger per år, vilket så klart betyder oerhört mycket för både Silvia och kungen.

– De försöker komma hem till Sverige i alla fall två gånger per år och det brukar infalla under jul och sommaren, har hovets informationschef Margareta Thorgren sagt till Svensk Damtidning.

Bestämda påståendet i utländsk press: Madeleine flyttar hem till Sverige

Trista beskedet från Norge

Och nu kommer oroande uppgifter från Norge. Tarotexperten Anne-Marie Østersø siar om ett år fyllt av begränsningar, där kungaparet inte själva får bestämma vad de vill göra.

Det kan också helt enkelt kopplas till något så konkret som att de är begränsade från att träffa Madeleine och barnbarnen som bor så långt ifrån dem, säger hon till norska Se och Hör.

Men Silvia bör hålla hoppet uppe. Det finns nämligen en stor dröm som äntligen kan bli sann, enligt Anne-Marie Østersø.

– Silvia har en dröm om att hennes yngsta dotter och hennes familj ska komma hem till Sverige – och den drömmen kan gå i uppfyllelse!

Prinsessan Madeleine, Chris O'Neill, prins Nicolas, prinsessan Adrienne och prinsessan Leonore

Prinsessan Madeleine, Chris O'Neill, prins Nicolas, prinsessan Adrienne och prinsessan Leonore.

Charlotte Brunzell/TT

Foto: TT