Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Silvias välbevarade hemlighet – som flugit alla förbi

07 okt, 2023, 13:50 

Drottningen har ett listigt knep, som inte många vet om.

Annons

Drottning Silvia är kungligt uti fingerspetsarna. Hon vet precis hur man för sig, och hur man lyckats ha koll på allting – hela tiden. Men hon har sina knep.

Och det finns ett sådant som flugit de flesta totalt förbi. Kanske för hon inte velat säga något själv...

Dubbla skilsmässor skakar prinsessorna • Kraven på Estelle utomlands • Bisarra ryktena om drottning Elizabeth – 3 kungliga snackisar från vecka 40!Brand logo
Dubbla skilsmässor skakar prinsessorna • Kraven på Estelle utomlands • Bisarra ryktena om drottning Elizabeth – 3 kungliga snackisar från vecka 40!

Drottningens listiga knep – som sitter på hennes arm

Det hela rör drottningens armbandsur. Det finns en rejält imponerande klockuppställning inom kungafamiljen, men drottningen tar nog ändå priset för den mest unika. Och det är nog inte alla som noterat vad som gör den så speciell, eftersom den är diskret.

Annons

I många, många år har hon nämligen burit samma klocka, som har dubbla urtavlor! Anledningen? Silvia har berättat själv, så tidigt som 2016:

– Den är väldigt praktisk när man reser och flyger. Man kan ställa in tiderna man behöver så slipper man räkna vad klockan är där man är eller där hemma.

Perfekt för en jetsetter som drottning är! Däremot lyckas hon hålla det hemligt vilken tidzon den andra urtavlan visar – och när hon fick frågan 2016 ville hon inte berätta. Ja, än idag vet vi inte vilket lands tid Silvia håller stenkoll på, men förmodligen kan hon ändra den beroende på var hon befinner sig.

Drottning Silvias klocka
En bild på Silvia från i september, och visst hänger klockan med.
Annons

Kronprinsessans dyra klocka – med 84 diamanter

Tillbaka till klockorna i kungafamiljen. En av de absoluta dyrgriparna sitter runt prins Daniels arm: en Rolex Daytona i helguld värd 300 000 kronor.

Prins Daniels klocka
Prins Daniels lyxiga klocka.

Kronprinsessan Victoria har också en imponerande klocka, som hon fick i 30-års present. Epoch Stockholm tillverkade den efter förfrågan av hovet, och det finns bara i en upplaga. Det går att köpa modeller som tagit inspiration av den Victoria bär, men prislappen går inte att jämföra.

Exakt vad den kostar har nämligen inte kommit fram:

— Den är ovärderlig, har Epoch Stockholms försäljningschef sagt till Expressen.

Klockan, som fått namnet Lady Chronograph Diamond H.K.H har 84 briljantslipade diamanter och urtavlan är tillverkad i pärlemor och utrustad med sju diamanter. Dugligt för en kronprinsessa, alltså!

Foto: TT

Annons