Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sjuka upptäckten om Elizabeth - kommer fram ett år efter hennes död

24 jul, 2023, 18:30 
https://image.svenskdam.se/image-9733955?imageId=9733955&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Felicia Plåt
Drottning Elizabeth
Drottning Elizabeth dog 8 september 2022. Foto: TT

Drottning Elizabeth var den första som fick reda på att lille George hade kommit till världen.

Annons

För 10 år sedan kom prins William och prinsessan Kates förstfödde son prins George till världen. Han föddes den 21 juli 2013, vilket var 10 år sedan i lördags. Detta skulle såklart firas ordentligt när den lille prinsen fyllde tvåsiffrigt.

Därför blir Camilla drottning – Elizabeths önskanBrand logo
Därför blir Camilla drottning – Elizabeths önskan

Det brittiska kungahuset delade med sig av en ny bild på prinsen där han var väldigt lik sin pappa. Vilket flera kungliga fans kommenterade.

Drottning Elizabeths speciella kommunikation

Födelsedagar är riktigt glada dagar speciellt för en 10-åring, men det är även en dag man kan tänka på de som inte är med en längre. Vilket vi tror även prins George gjorde, vi syftar såklart på hans bortgångna gammelfarmor drottning Elizabeth.

Elizabeth gick bort den 8 september 2022, vilket var en stor sorg för väldigt många. Elizabeth hade en väldigt fin relation till George och han var faktiskt hennes första barnbarnsbarn. Hon var även den första att få reda på att han hade kommit till världen.

Annons

Det finns nämligen en kunglig regel om att den sittande monarken är den första som ska få reda på en sådan nyhet. Men det skedde även på ett väldigt speciellt sätt.

Prins George
Prins George firade sin 10-årsdag den 21 juli.

Enligt ett kungligt protokoll fick prins William ringa Elizabeth på en speciellt krypterad telefon, för att drottningen skulle tillkänna ge Georges födsel. Detta pågrund av att han en dag ska bli monark. Därefter ringde prins William till Kates föräldrar för att förmedla den glada nyheten.

Fick godkänna namnet

Förutom att ta emot Georges födsel på ett väldigt speciellt sätt hade även drottningen i uppdrag att godkänna hans namn. Det är nämligen också en regel att barnen måste få ett kungligt godkännande av sina namn. Ofta har de tre eller fyra namn där alla behöver samma godkännande. I Georges fall blev det George Alexander Louis av Cambridge.

Annons

Det är många regler vi ofta inte har en aning om att kungligheterna måste följa, trots att vissa av dem är riktigt spännande. Som den krypterade telefonen, vilket får det att låta som att kungligheterna är riktiga action-hjältar.

Annons