Skandalkvinnan träder fram för att säga sanningen om kungen: "Tvingats till tystnad"

18 jan, 2022, 09:11 
Delphine har tröttnat på att vara tyst – nu ska hon berätta sin version.
Annons
3 kungliga snackisar från vecka 2!
3 kungliga snackisar från vecka 2!

Kung Albert II valde att kliva av sin tron 2013 för att ge plats åt sin son, Philippe av Belgien. Men det blev ingen lugn pension för Alberts del. Han hade nämligen en oavklarad skandal på samvetet, en tickande bomb.

2005 hade en konstnär vid namn Delphine Boël trätt fram i offentligheten och hävdat att Albert var hennes biologiska pappa. Albert vägrade länge att kännas vid Delphine och ärendet hamnade i de belgiska domstolarna.

Kampen för att bli erkänd som kungens dotter

För att kunna avgöra ärendet krävde den belgiska domstolen att Albert skulle genomgå ett DNA-test. Albert vägrade länge göra testet – men hotades då med dryga böter. Testet blev till slut utfört och visade att Delphine mycket riktigt var kungens dotter.

Annons

Delphines mamma, baronessan Sybille de Selys Longchamps, hade en affär med Albert mellan 1966 och 1984, alltså när han fortfarande var prins.

Nu ska Delphine ställa upp i en dokumentär och berätta om sin kamp för att bli erkänd som kunglig blodsarvinge. Dokumentären ska sändas i tre delar på belgisk tv.

– Hon har tvingats hålla tyst i åratal och nu vill hon berätta sin berättelse en gång för alla. Sedan vill hon aldrig prata om det igen. Med den här dokumentären ser hon ett epok i sitt liv som avslutad, säger dokumentärens regissör Chris Michel till NPO Radio 1.

“Får aldrig ringa mig igen”

I boken “Cutting the Cord” beskriver Delphine själv hur hon fick höra sanningen från sin mamma som 18-åring. Då försökte hon ta kontakt med sin pappa – vilket slutade i ett mindre trauma.

– Du får aldrig ringa mig igen. Du är inte min dotter, ska Albert II ha sagt under deras enda telefonsamtal.

Delphine är på plats nummer 15 i den belgiska tronföljden.

Annons
Annons