Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Smällen mitt i Madeleines och Chris julfirande – Jonas Bergström tar revansch

31 dec, 2021, 17:00 
AvIndra Nordemar
Madeleine och Chris har under sin korta tid i Sverige fått höra ett och annat om prinsessans ex-pojkvän Jonas Bergström.
Annons
Det här är prinsessan Madeleine och Chris O’NeillBrand logo
Det här är prinsessan Madeleine och Chris O’Neill

Han var nära en prinstitel men i stället blev Jonas Bergström en framgångsrik affärsman.

2009 gick han ner på knä och friade till prinsessan Madeleine efter att de hade varit ett par i sju år. Men året därpå meddelade kungahuset att kärlekssagan tagit slut för Jonas och Madeleine.

Madeleine träffade som bekant i stället Chris O'Neill som hon nu har sina älskade tre barn med. Även Jonas gick vidare och gifte sig med Madeleines barndomsvän Stephanie af Klercker, numera Bergström.

Jonas Bergströms mångmiljoner efter livet med Madeleine

Men Jonas har även gjort storsuccé i sin karriär. Nu rapporterar Dagens Industri om det rekordår som advokatfirman Vinge, där han är delägare, gjort 2021.

"När det gäller värdet på affärerna har Vinge gått från 13 till 39 miljarder euro under året.", skriver tidningen.

Det hela rör sig i nuläget om 125 registrerade affärer, men innan tolvslaget på nyårsafton ska siffran ha ökat ytterligare. Enligt Jonas ska de då ha landat på drygt 150 stycken.

Annons

– Det har varit hysteriskt mycket att göra och det visar att marknaden har varit stark i år. Och då har vi ändå tackat nej till flera uppdrag på grund av att vår personalkapacitet inte har räckt till, säger Jonas till Di.

Då har firman ändå växt till 500 anställda i år, efter att de rekryterat 126 nya medarbetare.

Känsliga nyheter till Chris och Madeleine under Sverigevistelsen

I fjol fick aktieägarna en utdelning på 60 miljoner kronor, vilket för Jonas innebar en årsinkomst på sex miljoner. Men årets inkomst väntas alltså bli ännu högre – men andra ord går det ingen nöd på Jonas, trots att han aldrig blev en del av kungafamiljen...

Även Chris O'Neill är en affärsman med framgångar, men på senare tid har han mötts av flera bakslag. Bland annat blev två av hans firmor i Florida upplösta under förra året, och i samma veva blev han av med prestigefyllda titlar i andra bolag.

Och nu får Madeleine och Chris höra om Jonas stora framgångar – för andra gången sedan de landade i Sverige för julfirande med familjen.

Annons

Foto: TT

Annons