Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sofia måste offra sig för Carl Philip – nya bilden avslöjar

23 apr, 2024, 05:00 
Här blir det så tydligt – och Carl Philip väljer en oväntad väg.
Annons

Den kungliga jobbveckan är i full gång, och under tisdagen inleds ett efterlängtat statsbesök från grannarna i Finland.

Då får vi förhoppningsvis se en glimt av prinsessan Sofia och prins Carl Philip – men redan under måndagen delade de en bild från sin arbetsdag. Och i bilden är det en detalj som snor all fokus.

Uppgifter: Victoria till Eurovision • Abdikerar – men vägrar säga när • Sofias stilsäkra statementlook – 3 kungliga snackisar från vecka 16!Brand logo
Uppgifter: Victoria till Eurovision • Abdikerar – men vägrar säga när • Sofias stilsäkra statementlook – 3 kungliga snackisar från vecka 16!

Nya bilden på prinsessan Sofia och prins Carl Philip

Kungligheter sitter också i videomöten dagarna i ända, det har vi fått se prov på ända sedan pandemin! Trots att man får träffas i verkligheten igen har ju videomötena hängt kvar, det är ju så smidigt att kunna ses precis vart man än är.

Annons

Under måndagen hade Sofia och Carl Philip hoppat in i ett möte på länk för att prata om barns trygghet på nätet. Det gjorde de ihop med sin stiftelse som lägger stort fokus på frågan.

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip i ett videomöte
Foto: Skärmdump @prinsparet

Med i mötet var också en specialinbjuden gäst, Australiens eSafety Commissioner Julie Inman Grant, därav att mötet skedde via länk.

eSafety är en oberoende verksamhet i just Australien, som arbetar mot ett säkrare internet, fritt från mobbning, brott och trakasserier.

Annons

– Vi utbildar australiensare om säkerhetsrisker online och hjälper till att ta bort skadligt innehåll som nätmobbning av barn, nätmissbruk av vuxna och intima bilder eller videor som delas utan samtycke, skriver de själva.

Prinsessan Sofias uppoffring för prins Carl Philip

Vanligtvis är sådana här bilder från kontoret inte mycket att hurra för. Men visst fanns det en rolig detalj i denna bild på Sofia och Carl Philip.

Den skarpsynte noterar att Sofia går under namnet "HRH Princess Sofia" medan Carl Philip ovanligt nog valt att utelämna sin titel och lägga till ett efternamn: "Carl Philip Bernadotte".

Annons
Prins Carl Philip slopar titeln – och plockar fram ett efternamn.Foto: Skärmdump

Kungafamiljen har ju faktiskt inget efternamn. De är av ätten Bernadotte, men i Skatteverkets register står det bara en asterisk i fältet för efternamn.

Att Carl Philip väljer att använda det ändå är speciellt, och han är inte ensam med att lämna ifrån sig titeln då och då. Det gjorde prinsessan Madeleine också när hon barnboksdebuterade, till exempel.

Prinsessan Madeleines bok Stella och hemligheten
Foto: Skärmdump

Prinsessan Sofia däremot håller sig till sin kungliga titel. Att slopa sitt efternamn var ju en uppoffring hon gjorde för Carl Philip när de gifte sig och hon tackade ja till att bli prinsessa, som hon håller fast vid.

Det skiljer sig lite från prins Daniel som slapp säga "hejdå" till sitt vanliga namn för gott. Han är den enda i kungafamiljen som fått behålla sitt gamla namn Westling, men numer står det i fältet för mellannamn hos Skatteverket.

Foto: TT

Annons