Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sofia överraskade i lyxig brudklänning under galamiddagen – värd 18 000 kronor

25 nov, 2021, 12:00 
Ellen Myrgård Lindén
prinsessan sofias vita klänning spanska statsbesöket 2021

Två drottningar och två prinsessor glänste ikapp under den pampiga galamiddagen på slottet. Men Sofia vann stilkampen i en exklusiv klänning, som egentligen är en brudklänning.

Annons
Kungafamiljen på glammig galamiddag på Slottet – se filmen från spanska statsbesöket här!Brand logo
Kungafamiljen på glammig galamiddag på Slottet – se filmen från spanska statsbesöket här!

Äntligen en pampig galamiddag med extra allt! Kung Felipe och drottning Letizias första officiella dag i Stockholm avslutades på ett högtidligt vis med bankett i matsalen Vita havet, som tillhör slottets festvåning.

Inför en sådan här galamiddag lämnas ingenting åt slumpen och den spanska drottningen bar till och med en tyllklänning från H&M för att hylla Sverige. Kronprinsessan Victoria var lika vacker hon i prinsessan Sibyllas akvamariner och en mönstrad klänning från favoritdesignern Frida Jonsvens. Men den kunglighet som vann stilkampen, just den här kvällen, var nog ändå prinsessan Sofia – som annars är mammaledig med lilla prins Julian.

Prinsessan Sofia dök upp i en brudklänning på galamiddagen

Sofia gjorde efterlängtad comeback vid Carl Philips sida och strålade i en vit, figurnära, klänning med exklusiv silverbrodyr på både axel och midja. Sajten UFO No More var först med att rapportera att klänningen kommer från märket Safiyaa och faktum är att den egentligen är tänkt som en brudklänning. Till det bar hon sin välkända tiara, en bröllopsgåva från kungaparet. Stenarna hade bytts ut mot pärlor vilket matchade klänningen på ett stilsäkert sätt. Klänningens exakta namn är 'Women's White Heliconia Stretch-crêpe Gown' och den kostar 18 000 svenska kronor.

prinsessan sofia och prins carl philip statsbesök spanien 2021
Prinsessan Sofia i galaklänning från Safiyaa.

Kungaparet bjöd sina 89 gäster på en fantasifull meny. Eller vad tycks om svensk bläckfisk med krusbär, rensadel med rödbetor bakade i kaffe och höstäpplen i saltad karamell? Allt serverat på tallrikar som hängt med ända sedan 1800-talet.

Foto: TT

Annons