Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sofia träder fram – efter trista rubrikerna i utländsk press

30 jan, 2024, 05:00 

Prinsessan Sofia tar ett kliv fram.

Annons

Vi har inte sett mycket av prinsessan Sofia i år, som oturligt nog råkade ut för en kraftig förkylning när höjdpunkten Idrottsgalan vankades. Sofia fick ställa in, och prins Carl Philip och prins Daniel fick gå själva.

Men nu väntas Sofia träda fram – efter den långa tystnaden.

Bekräftat: Frederik & Mary till Sverige! • Därför stoppas barnen från att träffa Kate • ”Fergie” bryter tystnaden efter cancerbeskedet – 3 kungliga snackisar från vecka 4!Brand logo
Bekräftat: Frederik & Mary till Sverige! • Därför stoppas barnen från att träffa Kate • ”Fergie” bryter tystnaden efter cancerbeskedet – 3 kungliga snackisar från vecka 4!

Tråkiga rubrikerna om prinsessan Sofia utomlands

Det var Idrottsgalans VD Stephen Rimér som berättade för Svensk Dam att han fått återbud, men varför hade han ingen aning om. Det var bara att göra om bordsplaceringen i sista stund, eftersom en kunglig gäst ställt in.

Hovet lät senare meddela anledningen bakom Sofias plötsliga avhopp:

– Prinsessan har tyvärr behövt lämna återbud på grund av en kraftig förkylning. Av hänsyn till övriga gäster stannar Prinsessan hemma, sa hovets biträdande informationschef Johan Tegel till Svensk Dam.

Annons

Sofia och Carl Philip har ju trots allt tre lillprinsar hemma – och inte ens kungligheter är skonade när det kommer till envisa baciller.

Avhoppet skulle visa sig engagera rejält, och i utländsk press avlöste de trista rubrikerna om Sofias sjukdom varandra på löpande band.

Ja, förutom att det blev skriverier hemma i Sverige uppmärksammade bland annat norska Se och hör och tyska Bunte Sofias tråkiga avhopp.

Prins Daniel, prinsessan Sofia och prins Carl Philip på Idrottsgalan 2023
Årets Idrottsgala fick kunglig glans, men inte fullt så mycket som vanligt. Här är trion på Idrottsgalan 2023.

Prinsessan Sofia träder fram efter tystnaden

Under torsdagen kunde hovet dock komma med glädjande besked. Prinsessan Sofia har kryat på sig, och är tillbaka på jobbet. På onsdagen deltog hon i ett styrelsemöte för prinsparets stiftelse, ett jobb som skedde bakom stängda dörrar.

Annons

Men idag väntas vi få se Sofia i topp form, tillbaka i rampljuset! Idag inleds nämligen Frankrikes statsbesök till Sverige, och Emmanuel och Birigtte Macron kommer givetvis tas emot högtidligt med en välkomstceremoni på Kungliga Slottet.

Därefter bjuder kungaparet in till lunch på slottet, och enligt hovet kommer både kronprinsessparet och prinsparet närvara. Sofia träder alltså fram – och vi får oss en kunglig reunion av rang!

Foto: TT

Annons