Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sofias beslut för Gabriel och Julian – detaljen i bilden visar!

05 mar, 2022, 07:00 

Detaljen i bilderna visar prinsparets beslut för prins Gabriel och prins Julian!

Annons
Carl Philip och Sofia om sönernaBrand logo
Carl Philip och Sofia om sönerna

Den 26 mars 2021 blev prins Carl Philip och prinsessan Sofia trebarnsföräldrar, och prins Alexander, 5, och prins Gabriel, 4, fick en lillebror.

Det var dagen då kungafamiljens nyaste medlem prins Julian kom till världen! Kungen och Silvia fick med andra ord ett åttonde barnbarn.

Sedan dess har Sofia varit mammaledig, men på senaste tiden har hon synts till mer och mer i offentliga sammanhang. Senast ikväll i Mora kyrka på Vasaloppets högtidsfest, tillsammans med Carl Philip och Alexander.

Sofias beslut för Gabriel och Julian – avslöjas på nya bilderna

Ja, alla blev glatt överraskade när de fick syn på lille Alexander, som gjorde ett av sina allra första kungliga uppdrag på fredagskvällen!

Annons

Lillprinsen och Sofia var på plats som stöd till Carl Philip som höll ett tal om Vasaloppet under kvällen. Alexander var på spralligt humör och både log och vinkade till kameran!

Däremot hade Sofia och Carl Philip beslutat att småbröderna Gabriel och Julian fick stanna hemma, vilket man kan förstå. Det är givetvis ingen enkel match att hålla koll på tre små barn samtidigt under en lång ceremoni.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia med prins Alexander närvarar vid till den traditionella högtidsfesten i Mora kyrka inför Vasaloppet.
Lillprinsen på ett av sina första uppdrag!

Då kan nya bilden på prins Julian komma

Kungahuset har inte publicerat många bilder på prins Julian sedan han föddes, vilket förstås delvis kan bero på att det varit pandemi och få offentliga tillställningar.

Men en tradition inom kungafamiljen är att dela med sig av en födelsedagsbild till svenska folket när någon av prinsarna eller prinsessorna fyller år.

Nyligen publicerades födelsedagsbilder på både prinsessan Estelle som fyllde tio den 23 februari, och prins Oscar som fyllde sex år den 2 mars.

Sist prinsparet delade en bild på lille Julian var i samband med hans dop i augusti.

Annons