Sofias frånvaro! Inte synts till på 32 dagar – hovets kommentar

Sofias frånvaro! Inte synts till på 32 dagar – hovets kommentar

Jonas Ekstromer/TT

Prinsessan Sofia har inte haft ett uppdrag sedan 3 december, och kalendern gapar tom i flera veckor till. Hovet kommenterar frånvaron.

Carl Philip och Sofia – en kärlekssaga!
Slå på ljud

Livet som prinsessa innebär att ha ett jobb som aldrig tar slut, även utanför den officiella arbetstiden ska de representera kungahuset och hela tiden jobba för sitt lands bästa.

Ibland kan mängden officiella uppdrag variera, och det är precis vad som pågår just nu i prinsessan Sofias fall. Hennes kalender har gapat tom sedan den 3 december, något som är högst ovanligt för den hårt arbetande prinsessan.

Men det finns en förklaring, och den är inte att Sofia tagit semester.

– Det vi lägger ut i kalendern är inte allt som prinsessan Sofia gör utan hon jobbar hela tiden med sin stiftelse och andra projekt i kombination med att hon tar hand om sina små barn. Men det är inget som läggs u i den officiella kalendern utan det är ett pågående arbete, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Damtidning.

Prinsessan Sofias stiftelse

Sofia är engagerad i flera olika projekt, där hennes stiftelse, Project Playground, är hennes absolut främsta prioritering. Via sin stiftelse hjälper hon barn både i Sverige och utomlands att få den barndom de förtjänar, ett så fantastiskt fint och viktigt initiativ.

Det mesta av arbetet med stiftelsen sker bakom kulisserna. I november hölls till exempel en exklusiv insamlingsmiddag till förmån för Project Playground på Hotell Skeppsholmen där såklart prinsessan Sofia stod som värd med prins Carl Philip vid sin sida.

”Här tillåts jag att vara den jag vill vara” säger Sofia i TV4:s dokumentär om Project Playground från 2020.

Komikern och nöjesprofilen Edvin Törnblom var kvällens konferencier och när det var dags för auktion var det proffsiga antikexperten Peder Lamm som klev fram och såg till att de inbjudna gästerna tog i ordentligt när de gav sig in i budgivningen.

En av de som budade på auktionen var bloggaren Isabella Löwengrip och hon var helt klart imponerad av värdparets engagemang kring Project Playground.

– Det är en organisation som Prinsessan Sofia har startat och jag är så imponerad över hennes och hennes kollegors jobb med organisationen, skriver Isabella på sin blogg.

LÄS MER: Victorias helomvändning – går om prinsessan Sofia med svindlade belopp

LÄS MER: Årshoroskop! Så blir ditt – och kungligheternas – 2022