Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Sofias nya bilder visar – förändringen för Gabriel, 4 år

Sofias nya bilder visar – förändringen för Gabriel, 4 år

Nya bilderna visar på prins Gabriels förändring.

Hemligheterna bakom Alexanders och Gabriels namn
1:04

Efter reklamen: Hemligheterna bakom Alexanders och Gabriels namn

(1:04)

Slå på ljud

Efter en lång och härlig påskhelg är våra kungligheter strax tillbaka ute på uppdrag. Av allt att döma har kungafamiljen verkligen njutit av sin välförtjänta ledighet!

Kungaparet befann sig i sin stuga i Storlien, Victoria och Daniel tog med sig Estelle och Oscar till klassiska Villa Skönvik på Öland och prinsparet hade en härlig skidsemester i fjällen. Med på resan var självklart alla tre småprinsar, Julian, Gabriel och Alexander, och för en av dem innebar resan en milstolpe!

Prinsen på skidor

Prinsparet delade traditionsenligt en påskhälsning till svenska folket. Inte med en påskläsning som kronprinsessan, men med en härlig bild från skidbacken. På bilden syns Carl Philip och Sofia trivas i en solig backe, och på bilden därpå är det en av prinsarna som susar ner för backen med lite hjälp från pappa Carl Philip.

I bakgrunden syns även ytterligare en prins, nu kan alltså både Alexander och Gabriel kan åka skidor! Förmodligen är det den lite äldre Alexander som klarar sig själv i backen, och Gabriel som håller i Carl Philip i handen. För Gabriel kan det vara premiär, han är bara fyra år gammal, och vi har inte sett honom på skidor förut!

Foto: Skärmdump ,Prinsparets instagram

Prinsparet är rutinerade skidåkare, så det är självklart att de vill föra över skidglädjen till sina barn. Nu väntar vi med spänning på att se minstingen Julian på ett par skidor, även om det lär dröja något år för den nyblivne ettåringen.

Doppresenten

Att prins Gabriel kan åka skidor är glädjande nyheter, det betyder att han snart kan få utnyttja sin doppresent! Gabriel är hertig av Dalarna, och fick passande nog en skidled i present av dalfolket.

Skidleden invigdes i mars i fjol och ligger i Koppångens naturreservat i Orsa, och får självklart nyttjas av allmänheten. Dessutom fick han även en fin rastplats i den mysiga naturen.

"Det är definitivt ett nytt smultronställe för oss att besöka" skrev prinsparet om platsen på sin instagram.

Förhoppningsvis får Gabriel chansen att åka runt i sitt alldeles egna skidspår i vinter!

Foto: TT/Skärmdump, Prinsparets instagram

LÄS MER: Prins Alexander 6 år i dag – se Sofias födelsedagsbild på sonen!

LÄS MER: Sofias och Carl Philips kärleksögonblick under påskfirandet – nya bilden visar!

LÄS MER: Prins Alexander är en minikopia av drottning Silvia!