Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sofias oberäkneliga beteende fångas på bild – efter 19 veckor

22 nov, 2023, 20:21 
Prinsessan Sofia har chockat alla – efter 19 veckors tystnad på sociala medier. Här är bilden som avslöjar henne.
Annons

I hela 19 veckor har det ekat tomt av prinsessan Sofia på det gemensamma Instagram-kontot hon har ihop med prins Carl Philip. Det var en sommarhälsning med familjen, och sedan dess har vi inte sett en glimt av henne på kontot.

Tills nu!

Patrick Sommerlath träder fram: ”Har inte köpt sex” • Hovet bekräftar! Då kommer Madeleine och familjen till Sverige • Avslöjar: Victorias 50-årspresent till Daniel – 3 kungliga snackisar från vecka 46!Brand logo
Patrick Sommerlath träder fram: ”Har inte köpt sex” • Hovet bekräftar! Då kommer Madeleine och familjen till Sverige • Avslöjar: Victorias 50-årspresent till Daniel – 3 kungliga snackisar från vecka 46!

Prinsessan Sofias oberäkneliga beteende

Det tillhör vanligheterna att Sofia är den som syns mest på prinsparets konto. Innan den 19 veckor långa frånvaron publicerades hela 6 bilder på prinsessan i rad.

Ute på jobb, med familjen, och på gala med Carl Philip. Det är ju anledningen till att kontot har snart 300 tusen följare, folk bara älskar att få sig en glimt av Sofias liv bakom kulisserna.

Hon syns ju inte heller lika mycket offentligt som exempelvis kronprinsessan Victoria, så prinsparets sociala medier betyder extra mycket. Och det hela är en del av en genomtänkt "plan".

Annons

Eva Ossiansson, ekonomie doktor vid Göteborgs universitet och expert på varumärkesutveckling, kommunikation och sociala medier har rett ut det för Svensk Dam:

– De kan också ha en mer direkt kommunikation och interaktion med sina mest trogna ”fans” och följare. De framstår som mer generösa som delar med sig av sina liv och vi kan som följare uppleva en större grad av delaktighet. Det senare gör också de stärker sin ställning som företrädare för Sverige och medborgarna.

Prinsessan Sofia, prins Carl Philip, prins Alexander, prins Gabriel och prins Julian
Prinsparet delar gärna privata familjebilder på sin Instagram.

Prinsessan Sofias hemliga dubbelliv – som bara familjen vet

Men nu har alltså Sofia dykt upp igen! I bildspelet syns hon med ett brett leende ihop med bland annat Carl Philip, då de närvarade vid ett rundabordssamtal om neurodiversitet.

Annons

"Runt bordet fanns representanter från den privata sektorn, den svenska och skotska regeringen samt forskare. Syftet är att dela erfarenheter och hitta konkreta vägar framåt i hur vi kan skapa mer inkluderande arbetsplatser och i slutändan inkluderande samhällen - där ingen lämnas utanför" Skriver prinsessan vidare.

En efterlängtad – och oväntad – comeback!

För allmänheten, i alla fall. De som står prinsessan riktigt nära har ju tillgång till hennes privata konton på Instagram. Faktum är att hon har två stycken: ett riktigt hemligt för de allra närmsta, och ett som rymmer lite fler följare, däribland hennes många kändisvänner.

Foto: TT

Annons