Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sofias och Carl Philips glädjebesked efter tystnaden – som alla väntat på!

11 apr, 2024, 18:00 
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia
Det har varit rätt tyst från prinsessan Sofia och prins Carl Philip – men nu kliver det fram med glädje!
Annons
Här fångas Sofia och Carl Philip på film – mitt i stan!Brand logo
Här fångas Sofia och Carl Philip på film – mitt i stan!

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia är i den unika positionen att inte bara vara man och hustru utan också kolleger.

Deras jobb går ut på att representera Sverige så det är en tung uppgift de har på sina axlar. Något som kombineras med familjelivet på Villa Solbacken.

På prinsparets officiella Instagramkonto med 296 000 följare får vi glimtar av båda delarna, men i varierande grad. Och nu har de valt att kliva fram efter en tids tystnad.

Sofia bryter tystnaden – med glädje

En del av prinsparets arbetsåtaganden publiceras i den kungliga kalendern, men inte alla. Som hovets informationschef Margareta Thorgren sagt till Svensk Damtidning:

Annons

– Det vi lägger ut i kalendern är inte allt som Sofia gör utan hon jobbar hela tiden med sin stiftelse och andra projekt i kombination med att hon tar hand om sina små barn.

Den senaste tiden har också mycket av Sofias jobb varit åtaganden som ofta inte dokumenteras på bild, så som styrelsemöten med prinsparets stiftelse.

Det innebär också att det varit rätt tyst från Sofia på Instagram angående just jobbet, där hon annars brukar publicera snapshots från sina arbetsdagar ute på fältet.

Men nu har prinsparet tagit sig an en arbetsuppgift som verkligen är offentlig – de har tillbringat två dagar i Bryssel där de besökt Europaparlamentet med prinsparets stiftelse.

Annons

Och det innebär också att Sofia klivit fram på Instagram med några härliga uppdateringar. Ett glädjebesked för alla de som vill följa prinsparets hårda arbete!

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia i Bryssel
Nu får vi se prinsparet ute på fältet igen! Foto:Instagram/prinsparet

Då kan vi vänta oss nya bilder från Sofia

Prinsparet publicerar som sagt både jobb och privatliv på sin Instagram och den senaste tiden har den andra vågskalen faktiskt varit tyngre.

Det har ju varit påsklov då Sofia och Carl Philip brukar passa på att publicera bilder och prins Julians födelsedag där det är en tradition att markera dagen med ett inlägg.

Annons
Annons

Men Bryssel-besöket dokumenteras som sagt och även framåt har Sofia och Carl Philip programpunkter där vi kan vänta oss bilder på prinsparets Instagram, som när de ska närvara vid NPF-forum senare i april och Polarpriset i maj.

Foto: Foto: Linda Broström/Kungl. Hovstaterna, TT, Instagram/prinsparetAnnons