Sofias utseendeförändring väcker uppmärksamhet: "Sticker ut"

Sofias utseendeförändring väcker uppmärksamhet: "Sticker ut"

Prinsessan Sofia är inte rädd för att förändra sitt utseende!

Sofia Hellqvist blev prinsessan Sofia med hela svenska folket när hon och prins Carl Philip gifte sig i juni 2015.

Sedan dess har paret hunnit få tre fina söner – prins Alexander, 5, prins Gabriel, 4, och lille prins Julian, 10 månader.

Under åren har Sofia även blivit känd för att överraska med nya frisyrer! Något som inte är helt vanligt bland kungligheter.

Sofias utseendeförändring väcker uppmärksamhet: "Sticker ut"

När prinsparet gifte sig strålade Sofia i sin vackra klänning. Håret var mörkbrunt och uppsatt i en låg knut.

Prinsessan Sofia och prins Carl Philips bröllop 2015

Paret strålade på bröllopet!

Foto: TT

Hon hade åren därpå kvar det långa, mörka håret, tills hon valde att lägga i några ljusa slingor 2019. Hon rockade då även en mer uppklippt frisyr.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia Victoriadagen 2019

Ljusare slingor på Victoriadagen 2019!

Foto: TT

När Carl Philip och Sofia önskade svenska folket en glad midsommar i juni 2021 visade prinsessan upp ännu en ny look – nämligen en gardinlugg!

Detta uppmärksammades både i Sverige och utomlands, eftersom att det inte hör till vanligheterna att kungligheter klipper lugg.

"Även om kungligheten alltid har haft uppklippt runt ansiktet är denna lugg ett avsteg från normen - och vi älskar det!", skrev sajten Hello Magazine om Sofias nya frisyr.

Och ännu mer uppståndelse blev det när Sofia, i januari 2022, anlände till Annexet i Stockholm för att se föreställningen ”Fira demokratin – 100 år”, och då hade klippt en raklugg.

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip Riksdagen uppmärksammar att det är hundra år sedan de första kvinnorna tog plats i riksdagen med föreställningen ”Fira demokratin – 100 år” i Annexet 2022

Sofia rockade raklugg senast vi såg henne!

Foto: TT

Svensk damtidnings mångåriga redaktör Ellen Myrgård Lindén säger till Svensk Dam att Sofia är unik och modig som vågar testa alla dessa olika frisyrer.

– Prinsessan Sofia sticker ut när det kommer till kungliga frisyrer. Hon vågar nämligen byta look titt som tätt och det är ingenting vi är vana vid att se i kungliga kretsar. Victoria har ju sin låga knut i nacken och Madeleine sina hollywoodlockar men Sofia varierar frisyrer från år till år. Nu senast såg vi henne i en lugg och när hon och Carl Philip förlovade sig var håret mörk brunt, långt, och uppklippt i olika etapper, säger hon.

LÄS MER: Därför stoppar hovet nya bilden på prinsessan Sofia

LÄS MER: Kontroversiella valet för prins Julian: "Kommer traumatisera"

LÄS MER: Privata bilder! Sofias lyxrenovering av prinsessan Lilians gamla hus