Speciella presenten till Victoria – en papperstiara

Victorias papperstiara.

Svensk Damtidning är på plats i Helsingborg där kronprinsessan tar emot fina gåvor från förskolebarn.

Regnmolnen hänger tunga över Helsingborg men Victoria skiner som en sol. Hon är här för att diskutera miljö- och hållarhetsfrågor och första stoppet blev ett besök på stadsutvecklingprojektet DrottningholmH där kommunalrådet och moderaten Peter Danielsson hälsade välkommen.

Bostadsområdet byggdes i slutet av 1960-talet och var en del av miljonprogrammet. Nu har man utvecklat området med ett par nya bostadshus i samma stil och Victoria fick en rundtur i en av visningslägenheterna.

Dessutom fick kronprinsessan tillfälle att besöka en lekplats i närheten. Den hette passande nog “Prinsessor och drakar”. Väl framme vid lekplatsen mötte hon en stor samling intresserade förskolebarn som sjöng den klassiska barnsången “Äppelmelodin”.

Satte på sig den direkt

Flera av barnen hade förberett kungliga presenter. Victoria fick till exempel en ängel, gjord av en toarulle, och en papperstiara – som hon direkt satte på sig.

Men sedan blev nyfikenheten lite för stor och barnen började småbråka om vem som skulle få lämna fram sin present först.

– Nej, ni får inte bråka, sa Victoria samtidigt som hon försökte lugna de små.

Läs mer

Victoria i prins Oscars hertigdöme – se bilderna!

Så stylar Victoria det omskrivna plagget från H&M

Köp Victorias trendiga vinterskor!

Foto: Johan Nilsson/TT