Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Spelet bakom nya lyxköpet – Victoria och Daniels val för barnen

19 jun, 2021, 18:00 
victoria daniel

Victoria och Daniel har investerat i en ny fastighet – som ska bli deras privata semesterbostad.

Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 24?Brand logo
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 24?

Under fredagen kom det plötsliga beskedet, Victoria och Daniel har investerat i en sjötomt i Värmdö och ska bygga upp ett helt eget sommarställe på den populära ön Fågelbrolandet, det avslöjade lokaltidningen Nacka Värmdö Posten.

Tomten, som redan innehåller fastigheter, förvärvades redan förra året men nu har de fått bygglov för det nya hus de tänkt upplåta. I egenskap av kronprinsesspar är det självklart inte bara trivsel och smak som avgör hur de kommer bygga utan även säkerhetsfrågor.

Därför valde Victoria och Daniel Värmdö

Hovets informationschef Margareta Thorgren har berättat för NVP om varför familjen valde att investera i just Värmdö.

– Närheten till Stockholm och deras bostad i Haga har betydelse. Familjen har för avsikt att nyttja boendet under helger och lov, säger Margareta Thorgren och tillägger:

– De tycker att Värmdö är ett jättefint område, med närheten till naturen och skärgården, och är glada att investera i något eget.

victoria daniel
Victoria, Daniel, Estelle och Oscar semestrar gärna i Sverige!

Fastighetsaffären har skötts helt privat och därför har kungahuset inte särskilt mycket insyn i hur planerna framskrider.

– Det här är ju en privat investering och det innebär att hovet har inte så mycket information att delge kring det men vi har informerat lokal

Det står iallafall klart att de inte övergivit Öland och Solliden helt och hållet, de kommer dela upp sin tid mellan de båda öarna.

Annons