Splittring mellan Meghan Markle och prinsessan Sofia

Meghan Markle och prinsessan Sofia

Meghan Markle och prinsessan Sofia har valt olika väg. Nu har hånen börjat regna in.
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 2?
Slå på ljud

Meghan Markle och prinsessan Sofia påminner på många sätt om varandra. Båda två har gift in sig i ett kungahus efter att tidigare varit glamourdrottningar av ett annat slag. Båda två har fått utstå kritik och nedriga påhopp.

Men nu framkommer det att de valt helt olika sätt att tackla sina svåra situationer. Sofia syns tydligt på de sociala medierna i och med det populära Instagram-konto Prinsparet, som hon driver tillsammans med sin make prins Carl Philip.

Men Meghan har på sista tiden försvunnit från de sociala plattformarna. Meghans gamla konton är inaktiverade, vilket de har varit ända sedan hon och prins Harry förlovade sig. Båda makarna har dessutom uttalat sig kritiskt om att leva sina liv på sociala medier.

Meghan Markle har försvunnit

Meghan Markle och prinsessan Sofia

Meghan Markle och prinsessan Sofia har valt olika väg i livet.

Nu rapporterar Sunday Times att den här förändringen med största sannolikhet är permanent. Det här är en nyhet som lett till Meghan och Harry hånas friskt på Twitter just nu, av sina belackare.

Enligt tidningen har de inga planer på att använda sociala medier för att nå större räckvidd för sin stiftelse Archewell, och det är lika osannolikt att de kommer skaffa personliga konton.

Detta är inget steg som verkar tilltala Sofia – oavsett hur mycket mothugg hon får.

"Går nästan inte att överleva"

Men Sofia kan definitivt relatera till Meghans upplevelser av näthat. När Meghan gästade podcasten Teenager Therapy i oktober förra året berättade hon om hur det ständiga hackandet maler ner henne.

– Jag har fått berättat för mig att 2019 var jag den mest trollade personen på nätet i hela världen, sa hon i podcasten.

– Det går nästan inte att överleva, det är så stort att man inte ens kan föreställa sig hur det känns. Jag bryr mig inte om om du är 15 eller 25, om folk säger saker om dig som inte är sanna, det är så nedbrytande för din psykiska hälsa.

LÄS MER: Unik inblick! Kungafamiljens privata fotoalbum

LÄS MER: Okända relationerna i Europas kungahus