Splittringen mellan Madeleine och Victoria har nått utlandet – sanningen bakom

Splittringen mellan Madeleine och Victoria har nått utlandet – sanningen bakom

Madeleines flytt till Sverige innebär stora förändringar.

Den kungliga världen är på väg att förändras. I augusti flyttar prinsessan Madeleine med familj hem till Sverige och lämnar livet bortom det kungliga strålkastarljuset bakom sig.

Silvias första ord om Madeleines Sverigeflytt
0:31

Efter reklamen: Silvias första ord om Madeleines Sverigeflytt

(0:31)

Slå på ljud

Även Chris O'Neill har fått stämpeln av att vara en kameraskygg person. Likt Madeleine gillar han att hålla sig i bakgrunden och har tidigare sagt att han inte gillar att vara i offentligheten.

– Jag har väldigt svårt att se hur Chris ska acklimatisera sig till Sverige och Stockholm. Vet att han ofta förr brukade beklaga sig över den uppmärksamhet hans person skapade när han var ute och rörde sig på allmänna ytor, säger Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall.

Prinsessan Madeleine med familj flyttar hem till Sverige

Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall tror att Chris O'Neill kan få det tufft i Sverige.

Anders Wiklund/TT

Splittringen mellan Madeleine och Victoria

Florida-parets liv bakom kulisserna är en stor konstrast till det liv som kronprinsessan Victoria och prins Daniel lever.

Ända sedan ung ålder har Victoria tränats för att en dag bli Sveriges drottning och statschef. De senaste åren har hon dessutom stått vid kungens sida under allt viktigare uppdrag.

Till skillnad från Madeleine är Victoria också mer begränsad och måste alltid tänka på hur hon representerar Sverige.

”Stora komplikationer”

Nu har även norska Se och Hör uppmärksammat de kungliga systrarnas skillnader – och det nya liv som kommer med Madeleines flytt till Sverige.

”Men när hon och hennes familj nu flyttar hem till Sverige kommer det att innebära stora förändringar”, skriver tidningen.

Pr-experten Paul Ronge har tidigare sagt till Svensk Damtidning att han inte tror att Madeleines liv kommer att se så annorlunda ut. Han tror heller inte hon kommer ha så mycket med kungahuset att göra.

Kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleine

Kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleine kommer nu närmre varandra.

DPPA

– Hon (Madeleine reds anm.) har alltid varit ganska tuff och vill inte vara nummer två, säger Paul Ronge till Svensk Damtidning och fortsätter:

– Jag tror att det finns stora komplikationer med att vara just tvåa, som prins Harry. Madeleine har hanterat det på sitt sätt, och mycket smartare än vad Harry gjort.

Prinsessan Madeleine

Prinsessan Madeleine har alltid trivts med att hålla sig i bakgrunden.

Jonas Ekströmer/TT

Foto: TT