Splittringen mellan prinsessan Madeleine och prinsessan Sofia

Splittringen mellan prinsessan Madeleine och prinsessan Sofia

Prinsessan Madeleine och prinsessan Sofia tyckte helt annorlunda. Därför uppstod konflikten.
Hemliga draget! Så räddade Madeleine och Sofia relationen
Slå på ljud

Prinsessan Madeleine och prinsessan Sofia är goda vänner – numera. Det kan man se när kungafamiljen är samlade.

Då dras prinsessorna på ett naturligt sätt till varandra och hamnar ofta i glatt samspråk. Men så har det inte alltid varit.

Splittring mellan prinsessan Madeleine och prinsessan Sofia

I boken “Carl Philip – prinsen som aldrig fick bli kung” har Svensk Dams chefredaktör Johan T Lindwall skildrat hur relationen mellan Madeleine och Sofia fick en tuff start.

Så här skriver Johan.

"Det var inte bara Silvia som till en början inte var positivt inställd. Även Carl Philips lillasyster Madeleine hade väldigt svårt att acceptera Sofia Hellqvist. Eller rättare sagt: hon vägrade att ta in broderns nya kärlek. Madeleine som numera var bästa väninna med Emma Pernald tyckte gott att de kunde återförenas, men det var inget som vare sig Carl Philip eller Emma hade en tanke på, båda hade gått vidare med sina liv.”

Något senare upplevde Madeleine att Sofia blev särbehandlad av kungaparet. Detta finns återberättat i en annan av Johan T:s böcker: "Madeleine – prinsessan privat".

Därför blev Madeleine arg

Prinsessan Madeleine och prinsessan Sofia

Prinsessan Madeleine och prinsessan Sofia är numera goda vänner.

I en episod av boken berättar Johan om hur kungen och drottning Silvia, som ett slags vänskaplig gest, bjöd med Sofia och prins Carl Philip ner till sommarhuset Villa Mirage på Franska Rivieran. Detta var en anomali i sammanhanget. Så kärvänliga brukade inte kungaparet bli med sina barns partners – i alla fall inte så snabbt.

”Varken Daniel Westling, Jonas Bergström eller Emma Pernald hade varit välkomna dit i kungafamiljens sällskap. I alla fall inte officiellt”, skriver Johan.

För Madeleine kom detta som en chock.

”Redan samma kväll kablades bilderna på Sofia och kungaparet ut över hela Europa. De visade Sofia i bikini tillsammans med kungaparet och Carl Philip i båten. Sofia och Carl kysste varandra rakt framför en skrattande Silvia”, skriver Johan.

”Någon däremot inte skrattade när hon fick syn på bilderna var Madeleine. Hon blev helt tokig. Rasande är en annan beskrivning. Madeleine kände sig lurad av familjen.”

LÄS MER: Hemliga spelet bakom Sofias gravidbesked

LÄS MER: Så blir prinsessan Sofias gravidliv – och förlossning