Stackars Margrethe! Drottningens avslöjande klädmiss – inför alla

16 jun, 2021, 15:30 
Drottning Margrethe

Kungligheter. Tunna tyger. Och motljus. En livsfarlig kombo! Men Margrethe är inte ensam: Se när drottning Silvia gick i samma fälla.

Annons
Tillbakablick: Victoria och Daniel firar Margrethes 70-årsdag – se hur de strålar ihop!
Tillbakablick: Victoria och Daniel firar Margrethes 70-årsdag – se hur de strålar ihop!

Majestätiska Margrethe är en av världens mest rutinerade drottningar, och med sina 49 tjänsteår ligger hon tätt efter den oslagbara superveteranen drottning Elizabeth, som leder ligan med 69 år på tronen.

Men den här missen kan drabba den bästa, och när danska kungahusets ledartrio (Margrethe, kronprins Frederik och arvprinsen Christian) firade sitt stora viktiga jubileum så hände det – och det var en sommarklänning inblandad:

Solen lyste rakt igenom drottning Margrethes vita kjol och avslöjade tydligt konturerna av hennes välsvarvade ben.

Drottning Margrethe räddar hatten från att blåsa bort. Men är fortfarande lyckligt ovetande om att hon har en genomskinlig kjol.

Kungligheter, tunna tyger och motljus är helt enkelt en kombo som alla kungliga stylister bör undvika. Särskilt när det blåser! Annars kan det som du ser få det mest ärrade kungliga proffset på fall.

Annons
Recept.se Nyhetsbrev

Den ikoniska bilden på prinsessan Diana

För Margrethe är verkligen inte den första som råkar ut: Detta kungliga mardrömsscenario har givit upphov till flera klassiska bilder.

Som den här, på prinsessan Diana.

Diana som förskolefröken 1980. Alla tyckte att det här var en jättecharmig bild. Utom Diana själv.

När den togs var Diana bara 19 år, och prins Charles nya flickvän. Den brittiske stjärnfotografen Arthur Edwards fotograferade henne utanför förskolan The Young England Kindergarten i Londons West End där hon jobbade, och plötsligt tittade solen fram.

Konturen av Dianas långa ben syntes tydligt genom den ljusa kjolen. Den ikoniska bilden var ett faktum.

– Jag vill inte bli känd som flickvännen utan underkjol, kved Diana – men i dag, 40 år senare, är tongångarna helt annorlunda: Vilken charmig bild!

Annons

Drottning Silvias genomskinliga kjol

Vår egen Silvia har också gått i samma fälla. I hennes fall var det en rosarutig klänning som var boven i dramat.

Hon var 43 år på den tiden och bilden slog ner som en liten bomb när den togs, en sommardag 1986 – eftersom klänningen var tunn och motljuset ett faktum. Och så kunde hela Sverige se drottningens ben.

En oväntad drottning-silhuett…

Så drottning Margrethe är i gott sällskap och kan säkert le åt saken. Fast nu i efterhand tycker hon sannolikt att det är ganska förargligt att hon inte bad designern om ett mer heltäckande foder...

Annons
Drottning Margrethe och den snygga klänningen som blev en snackis.

Foto: TT.

Annons