Starka reaktioner efter att prinsessan avslöjat sin medverkan i Let's Dance: "Ovärdigt"

Prinsessan Delphine av Belgien tävlar i Let's Dance

För första gången någonsin kommer världen nu att få se en prinsessa tävla i Let's Dance. Men hon har inte bara fått ta emot lyckoönskningar.

Slå på ljud

Det senaste året har Delphine Boël varit en av Belgiens mest omskrivna människor. 2005 trädde hon fram i offentligheten med ett chockerande påstående: att hon var kung Alberts biologiska dotter. Albert II, som klev av från tronen 2013, vägrade, in i det längsta, att vägra kännas vid Delphine men till slut krävde hon ett DNA-test – och fick rätt.

LÄS MER: Skandalprinsessan: "Jag är svartlistad – det är över för mig"

Och i oktober 2020 fick hon slutligen börja kalla sig prinsessan Delphine av Saksen-Coburg. Efter en lång kamp för att bli erkänd.

Prinsessan Delphine av Belgien tävlar i Let's Dance

– Den här saken är över för mig nu. Jag kommer inte att kräva något mer. Jag tänker fortsätta jobba som konstnär. Jag vill att folk även i fortsättningen ska kalla mig för “Delphine”. Men jag ville ha ett nytt efternamn och titel, för mina syskon har det. Om de inte haft det, då hade jag inte efterfrågat det. Jag vill bara vara på samma nivå som de andra, sa Delphine till den belgiska nyhetssajten HLN då.

Prinsessan Delphine med sin danspartner Sander Bos.

Nu kommer nästa chock. Även om den är betydligt mindre infekterad. Kung Philippes ”nya” syster prinsessan Delphine, 53, bekräftar nämligen att hon är en av deltagarna i den belgiska versionen av Let’s Dance, som sänds i tv-kanalen Play4 i december.

Delphine dansar med den holländske proffsdansaren Sander Bos – och det lär vara första gången i programmets historia som en medlem av ett regerande kungahus deltar.

LÄS MER: Charlene hemma efter 6 månader – äktenskapskris med Albert

Den nyblivna prinsessan ser fram emot att dansa loss framför tv-kameror men enligt belgiska medier är kungahuset inte lika glada. Enligt dem ska man från hovets sida ha kallat detta för ett "lättsinnigt" och "ovärdigt" beslut av Delphine. Samtidigt finns det många som gläds med prinsessan och trots att åsikterna går isär kommer Delphine skänka programmet kunglig glans, vilket säkert kommer att locka rekordpublik!

Foto: TT