Staten bekräftar – har inte gått med på att släppa in Madeleine och Chris

23 mar, 2023, 09:00 

Enligt uppgifter kommer Madeleine med familj bo i ett lyxhus för 59 miljoner kronor.

Annons

Prinsessan Madeleine med familj återvänder till Sverige efter fem år i soliga Florida. Bakom sig lämnar man en rejäl lyxvilla på 600 kvadratmeter, belägen i lyxområdet Pinecrest.

Silvias första ord om Madeleines Sverigeflytt
Silvias första ord om Madeleines Sverigeflytt

Flyttlasset går i augusti, enligt hovets officiella kommuniké, och familjen kommer att flytta in i en renoverad lägenhet på Hovstallet på Östermalm i centrala Stockholm.

"Prinsessan Madeleine och herr Christopher O’Neill har beslutat att familjen tills vidare ska vara bosatt i Sverige", stod det i kommunikén.

Recept.se Nyhetsbrev

Prinsessan Madeleine får lyxhus – enligt uppgifter

Frågan är bara hur optimalt det är att bo i en sjurummare mitt i centrala Stockholm. Madeleine och Chris O'Neill gillar som bekant inte kameraljuset och föredrar en mer privat tillvaro.

Annons

Enligt Svensk Damtidnings uppgifter är detta något som kungen tänkt på, och prinsessan med familj komme i sinom tid byta lägenheten mot Villa Loviseberg i Ulriksdals slottspark, strax norr om Stockholm.

Kungaparets vänner Hans Eric och Eva Benita Brodin ägde villan i 43 år, men i fjol såldes den till Statens Fastighetsverk för hela 59 miljoner kronor.

Villa Loviseberg
Villa Loviseberg.

Staten: ”Inte beslutat”

Villan är gigantisk och erbjuder en tolvrummare på 394 kvadrat. Även ett gästhus, stall och egen tennisbana finns till förfogande för den hyresgäst som nyttjar huset.

Enligt Peter Wallin, fastighetsdirektör på Statens Fastighetsverk, är det dock inte klart hur huset kommer att användas framöver.

– Förvärvet är en förberedelse inför ett evakueringsbehov och det är ännu inte beslutat om vem eller vilka som i slutändan ska nyttja byggnaden, säger han till Svensk Damtidning.

Annons

– Vi har i dagsläget inga besked när i tiden beslut väntas komma, när det beslutas kommer vi självklart kommunicera detta.

Foto: TT

Annons