Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Stjärnans besvikelse efter mötet med Victoria – ärliga orden: "Problematisk"

28 apr, 2024, 09:00 
Vendela Lönnqvist
TT
Filip Hammar berättar mer om vad som hände bakom kulisserna under biobesöket med Victoria och Daniel.
Annons

Just nu är Filip Hammar och Fredrik Wikingsson superaktuella med deras tårdrypande film "Den sista resan".

Därför får kungen & Victoria INTE flyga tillsammansBrand logo
Därför får kungen & Victoria INTE flyga tillsammans

Så föddes idén till "Den sista resan"

Filmen följer underhållningsduon när de tar med Filips pappa Lars på en resa från Köping till Franska rivieran – en idé som kom när Filip Hammar bevittnade hur sin pappa Lars föll allt djupare ner i en depression efter att han gick i pension.

– Men när jag märkte att han faktiskt gled djupare och djupare in i en depression, så kände jag mig tvungen att göra nåt för att hjälpa honom ut ur mörkret. Så jag tog med honom på den här resan, från Köping till den franska rivieran. Och det är den resan som blev den här filmen.

Fick träffa kronprinsessan Victoria

Filmen hade premiär den 1 mars och i efterdyningarna har pappa Lars fått vara med om upplevelser många inte ens får erfara under en hel livstid.

Annons

Bland annat fick han, tillsammans med Filip och Fredrik, äran att träffa delar av kungafamiljen, bland annat kronprinsessan Victoria och prins Daniel.

Tillsammans med kronprinsessparet gick de och såg filmen på bio, efter en fråga från Fredrik till prinsen:

– Jag tror det var Fredrik som hade kontakt med hennes man, prins Daniel. Då frågade han om de ville se filmen. "Ja!", sa dem. Så då gick vi först på bio med dem, säger Filip i en intervju med "Efter fem".

Udda händelsen med Säpo-vakterna

Och under bion hände någonting anmärkningsvärt.

– Det var bara pappa, mamma, jag, Fredrik och respektive och dem. Och Säpo-vakterna, som satt och storgrät. Det var något intressant att se Säpo-vakter sitta så här, säger Filip och gestikulerar med armarna att vakterna satt och torkade tårarna.

I ett avsnitt av Filip och Fredriks podcast djupdyker nu de båda i den roliga, men annorlunda, dagen med kungligheterna.

Annons

Och det är ärliga ord från Filips sida:

– Sen ska jag säga såhär. Ja, vi har ju haft massa åsikter genom åren om institutionen, monarkin, den är ju problematisk naturligtvis, att den existerar. Men här får man ju också skilja på sak och person, så är det ju ändå.

Filip Hammars ilska efter biobesöket med kronprinsessan Victoria

Därefter passar Filip på att kasta en liten känga till biografen, vars personal inte verkade så berörda över det kungliga besöket:

– Jag kände såhär, hade man varit i USA, eller kanske många andra länder, och sagt att "nu kommer kungafamiljen hit och vill se filmen", då hade det ju ändå stått grejer där inne och folk som sagt "ja, vad vill ni ha att dricka, här finns lite grejer", för att det är ett besök som även de (biografen red. anm) kan rida på, säger han och fortsätter:

– Men det var ändå en syn när prins Daniel säger, "är det någon som vill ha popcorn, eller?" Det står en människa som jobbar där inne, som bara stod kvar där, och sen kommer Daniel in, och liksom, ungefär som när du ska bära så mycket böcker du bara kan, man vinglar in med så mycket popcorn.

– Det är någonting i det, man ringer väl in något positivt svensk där, och kanske något negativt svensk där, på samma gång.

Annons