Stor oro för drottning Elizabeth efter läkarbeskedet i dag – stoppas mot sin vilja

Drottning Elizabeth

Illavarslande nyheter om drottning Elizabeth: Brittiska hovet meddelar att läkarna har beslutat stoppa henne från dagens uppdrag.

Drottning Elizabeths liv med hund!
Slå på ljud

De brittiska hovläkarna är bekymrade över drottning Elizabeths hälsa och tar nu till ett drastiskt grepp för att skydda henne: Hon stoppas från dagens resa till Nordirland – mot sin vilja.

– Drottningen har motvilligt accepterat denna medicinska bedömning och har gått med på att vila under de kommande dagarna, skriver det brittiska hovet i en kommuniké, och lägger till att beslutet inte är coronarelaterat.

LÄS MER: Drottning Elizabeths utseendeförändring – nya bilden får alla att häpna!

Drottning Elizabeth Windsor

95-åriga drottning Elizabeth fotograferad under gårdagen.

Foto: TT

– Hennes Majestät är vid gott mod, men besviken över att hon inte kommer att kunna besöka Nordirland, där det var planerat att hon skulle utföra en rad uppdrag i dag och i morgon.

Sannolikt är det de senaste dagarnas frenetiskt höga tempo som nu tar ut sin rätt – igår hade hon en stor mottagning på Windsor Castle med en lång rad av världens mest inflytelserika finansprofiler och makthavare bland gästerna. Ett cocktailvimmel som hölls i samband med det mycket uppmärksammade GIS-mötet (Global Investment Summit).

Frågorna kring drottning Elizabeths hälsa – stora oron

Vid sin sida hade drottning Elizabeth sin son och sonson, prins Charles, 72, och prins William, 39 – den brittiska monarkins framtid:

Drottning Elizabeth Prins Charles Prins William John Carry Windsor

Drottningen på Windsor Castle i går – då såg hon ut att stå stadigt i power-vimlet.

Foto: TT

Den senaste tiden har beskeden kring drottning Elizabeth och hennes hälsa avlöst varandra: I förra veckan dök hon plötsligt upp stödd på en käpp, för första gången sedan knäoperationen 2003. Och i dagarna spreds också uppgifterna att hennes hovläkare satt stopp för den kvällsdrink som hon i alla år har uppskattat så mycket – oftast gin och tonic eller dubonnet.

Men drottning Elizabeth är trots allt 95 fyllda, en ålder som gör henne skör, även om hon imponerar med sitt knivskarpa intellekt och sin snabba replik och drastiska humor. Som i det här filmklippet, inspelat i måndags:

LÄS MER: Nykomlingen på slottet som tröstar drottning Elizabeth

LÄS MER: Från tv-soffan till slottsköket – se de unika bilderna inifrån Windsor Castle

LÄS MER: Det stora tiarabråket: Nu kommer sanningen om Meghan fram

Foto: TT.