Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Stora bakslaget för Chris O'Neill – kan tvingas från hemmet mot sin vilja

05 jan, 2022, 07:00 
AvIndra Nordemar

Chris O'Neill och prinsessan Madeleine planerar att åka hem till Miami i mitten av januari. Men nu kanske resan inte blir av.

Annons
Därför trivs inte Chris i Sverige!Brand logo
Därför trivs inte Chris i Sverige!

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill med barnen Leonore, Nicolas och Adrienne, landade på svensk mark lagom till drottning Silvias födelsedag och julfirande med kungafamiljen.

Här bor de i sin lyxvåning i hjärtat av Östermalm, en femrummare renoverad för 6,8 miljoner kronor.

Ja, trots att deras boende i Sverige är betydligt mindre en den gigantiska drömvillan på 600 kvadratmeter i Florida, har familjen det rätt bra här likväl.

Men Chris har ändå aldrig trivts särskilt bra i prinsessans hemland, i alla fall inte under längre perioder. Men nu nås han av det tuffa beskedet att vistelsen i vårt avlånga land kan bli något längre än planerat.

Chris O'Neill trivs inte i Sverige – kan tvingas stanna ändå

Chris är lite av en främmande fågel i Sverige och har kallats för kungafamiljens bäst bevarade hemlighet – just av den enkla anledningen att han helst håller sig undan det kungliga strålkastarljuset.

Annons

Därför trivs han också bäst på andra sidan atlanten, där han kan röra sig fritt utan att bli igenkänd.

Men i och med pandemin har det varit något komplicerat att ta sig in och ut från USA, så när de väl haft möjlighet har Chris ändå följt med sin familj till Sverige. Men vistelsen för denna gång är snart över – eller det var tanken i alla fall.

Prinsessfamiljen tog emot granar på slottet!

Sjukdomen kan stoppa prinsessan Madeleine och Chris

Kungen och drottning Silvia har testat positivt för covid-19, vilket kan sätta käppar i hjulet för prinsessfamiljen som spenderat en hel del tid med kungaparet.

För komma in i staterna krävs både vaccinpass och negativt test, så nu står familjen, och framför allt Chris inför den stora oron – kommer de kunna åka hem som planerat, eller måste de stanna i Sverige?

Annons

I nuläget verkar det i alla fall som att Madeleine och barnen kan pusta ut.

– Gällande smittspårningen så kan jag bekräfta att det inte berör barn och barnbarn. Det är säkerställt, säger Margareta Thorgren, hovets informationschef.

Troligtvis är då inte heller Chris smittad. Men det krävs ju att de om några är extra försiktiga nu.

Och den stora frågan är – kommer Madeleine ha möjlighet att träffa sin mamma och pappa innan hon åker?

Foto: TT

Annons