Stora gåtan kring Chris O'Neill – har inte setts till på över ett år

Chris O'Neill och prinsessan Madeleine

Chris O'Neill saknas på alla bilder som prinsessan Madeleine lägger upp.

Slå på ljud

Chris O'Neill är en man som håller hårt på sin integritet. Kanske är han den allra mest hemlighetsfulla medlemmen i hela kungafamiljen.

Som han själv sa i en intervju med magasinet King:

– Jag är inte född i någon kungafamilj. Jag är Christopher O’Neill, min far var Paul O’Neill. Han var en familjefar som hade sin egen identitet, arbetade hårt och lyckades bra med det. Jag ansåg att det var viktigt att bibehålla samma förhållande till honom som jag alltid haft, först och främst, sa Chris då.

Chris O'Neill saknas på bilderna

Men visst hade vi hoppats att få en skymt av Chris i helgen, när Madeleine la upp en bild från familjens nationaldagsfirande. Där fick vi dock se våra förhoppningar grusade.

Madeleines bild på Instagram var bedårande – men Chris lyste med sin frånvaro. Trots att han verkligen hade fått plats jämte prins Nicholas, prinsessan Leonore och prinsessan Adrienne.

Visa det här inlägget på Instagram

Ett inlägg delat av Princess Madeleine of Sweden (@princess_madeleine_of_sweden)

Ellen Myrgård Lindén, mångårig reporter på Svensk Dam, sörjer den missade chansen att få se en ny bild på Chris. Senaste gången han skymtade förbi på Madeleines Instagramkonto var påsken 2020.

– Chris O’Neill har verkligen lyst med sin frånvaro det senaste året. Madeleine verkar ha bestämt sig. När hon uppdaterar sitt Instagramkonto är det barnen och hennes välgörenhetsarbete för Childhood Foundation som ska synas. När Chris var ny i familjen var taktiken dock en annan. Då ville Madeleine att svenska folket skulle få lära känna hennes make och Chris var därför med på båda galatillställningar och kärleksbilder. Men ända sedan flytten till Florida har han gått tillbaka till att vara finansman – utan vare sig prinstitel eller kungliga plikter. Och prinsessan accepterar sin makes val. Härhemma i Sverige är det dock inte bara glada miner. Många bryr sig om Madeleine och vill få en inblick i hennes liv. Några kärleksfulla bilder när Sverige firade nationaldag hade därför varit extremt uppskattat – inte minst när man tittar på Victoria och Daniel, som höll i hand framför kameran, och responsen de fick, säger Ellen.

Chris O’Neill hade tidigare ett eget konto på Instagram, vilket Svensk Dam avslöjade 2013. Kontot hette “Chrisoneill101” och hans bilder var bara tillgängliga för hans noga utvalda följare. Tyvärr är användaren numera raderad.

LÄS MER: Chris försvinner allt mer från Madeleine

LÄS MER: Madeleines uppdrag efter Silvias olycka

LÄS MER: Madeleines hemliga klubbar i USA – använder kodnamn

LÄS MER: Alla tecknen: Prinsessan Madeleine flyttar hem till Sverige