Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Stora gåtan kring prinsessan Sofia: ”Det är märkligt tyst”

05 mar, 2021, 17:00 
Det är tyst från prinsessan Sofia – märkligt tyst säger en del. I dag är det en månad sen vi såg henne senast – och babyn kan komma när som helst.
Annons
Kungligheterna som väntar smått 2021!Brand logo
Kungligheterna som väntar smått 2021!

Nu är det bara ett par veckor – eller kanske dagar – tills kungafamiljen växer med ytterligare en medlem. Prinsessan Sofias och prins Carl Philips kommande baby är beräknad till månadsskiftet mars-april, och Sofia är med andra ord höggravid.

Så sent som i onsdags axlade hon dock ett uppdrag som var listat i hovets officiella kalender: Tillsammans med prins Carl Philip hade hon huvudrollen vid det digitala styrelsemötet i deras gemensamma stiftelse.

Den som hade hoppats på en bild eller någon annan form av uppdatering fick dock vänta förgäves – och det är denna tystnad som har väckt en del frågor.

– Det är nästan lite märkligt tyst, säger en person med insyn till Svensk Dam.

Hovet: Så mår prinsessan Sofia

Prinsessan Sofia Gravid Sophiahemmet
Kungafamiljens femton medlemmar ska bli sexton och nu är det bara några ynka veckor kvar.

I dag är det för övrigt exakt en månad sedan vi senast såg eller hörde något från prinsessan Sofia. Då möttes hon av ett mindre pressuppbåd när hon hoppade ur suv:en utanför Sophiahemmet i Stockholm, klädd i en varm och rymlig teddykappa och med Gucciväskan i handen.

Annons

Själva uppdraget – att lyckönska de nya sjuksköterskorna och barnmorskorna som precis hade tagit examen vid Sophiahemmet Högskola – var dock digitalt och prinsessan Sofia höll sitt fina och peppande tal från ett tomt rum inne på sjukhuset.

Prinsessan Sofia Sophiahemmet
Senaste bilden på prinsessan Sofia. Nu har det varit tyst kring henne i precis en månad.

Prinsessan Sofias jobb: Volontär på Sophiahemmet

I snart ett år har prinsessan Sofia också städat, spritat sjukhussängar och burit matbrickor på en av Sophiahemmets vårdavdelningar, ett jobb som hon verkligen gillar. Men det volontärarbetet har hon nu pausat:

– Prinsessan har arbetat fram till nu, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Dam.

Hur står det till med prinsessan Sofia?

– Hon mår bra.

Prinsessan Sofia i jobbet som vårdbiträde.

Foto: TT.

Annons