Stora misstaget med prinsessan – blev uppenbart under begravningen

20 sep, 2022, 14:09 
AvIbraheem Alsalman

Nu har vi fått en förklaring.

Annons
Här anländer kungen och Silvia – hederplats på första raden
Här anländer kungen och Silvia – hederplats på första raden

Under måndagen fördes drottning Elizabeth till hennes sista vila, efter 70 år vid tronen. Hon blev 96 år gammal.

Under den värdiga ceremonin som ägde rum i London befann sig diverse kungligheter och statschefer från hela världen under ett och samma tak – Westminster Abbey.

Kung Carl Gustaf och drottning Silvia var förstås på plats och hade dessutom de allra bästa platserna – mittemot brittiska kungafamiljen och närmare till kistan än till exempel prins William.

En som däremot saknades var Danmarks kronprinsessa Mary. Danska Se og HOR rapporterade förra veckan att drottning Margrethe, kronprins Frederik och kronprinsessan Mary var inbjudna till begravningen.

Men när tv-kamerorna zoomade in kunde man enbart se Margrethe och Frederik.

Annons

Så var var kronprinsessan?

Nu har vi fått svaret.

Hon var förmodligen på hemmaplan i Danmark. Det hade skett en miss, tydligen, och som blev uppenbart när tv-sändningen inifrån kyrkan drog igång.

Pinsamma tabben under drottningens begravning: "Klumpigt"

Daily Mail skriver under tisdagen att ett protokollfel i det brittiska utrikesdepartementet är orsaken till kronprinsessans frånvaro.

– Det har skett ett beklagligt fel i inbjudan från det brittiska utrikesdepartementets protokoll, upplyser Kungliga slottets kommunikationsavdelning till tidningen Ritzau.

Tv-kanalen BT:s korrespondent Jacob Heinel Jensen säger att danska kungafamiljen har varit delvis upprörda eftersom ändringen kom så pass sent.

"Det är så klumpigt och beklagligt. Nu måste de gå ut och erkänna misstaget, och det är pinsamt", säger Jensen enligt den engelska tabloiden.

"Jag tror att kungafamiljen förstår att det har skett ett misstag, det är mänskligt. Jag själv undrade hur det skulle gå till eftersom brittiskt media har tidigare skrivit att ett sällskap per land får max vara två personer".

Annons