Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Stränga regeln avslöjad - Kate tvingas ignorera barnen: ”Jag får inte…”

25 maj, 2023, 12:00 
AvFelicia Plåt
Kate
Kate var tvungen att neka barnen. Foto: TT

Kate avslöjar den hemliga regeln.

Annons

Alla kungafamiljer syns flitigt i media och inte minst den brittiska. Folket får ofta ta del av bilder och intervjuer med olika medlemmar från den välkända familjen och de har väldigt många fans.

Prinsessan Kates härliga dag med barnenBrand logo
Prinsessan Kates härliga dag med barnen

Interagera med folket

Och ibland får fansen turen att se kungafamiljen på riktigt. Det kan vara under bröllop eller kanske en kröning. Men ofta har kungligheterna olika uppdrag de behöver gå på. Och då får de chansen att interagera med folket ordentligt.

Under måndagen var kronprinsessan Kate på plats i Chelsea Flower Show i London där även hundratals skolbarn tillbringade sin dag. De kollade på träden och den fina naturen samt försökte identifiera olika insekter och skalbaggar.

Kate
Det var flera barn som ville få en autograf av prinsessan.

Fick ignorera barnen

Och barnen verkade tycka det var riktigt intressant med de olika djuren. Men något som också tog deras uppmärksamhet var att de hade sällskap av prinsessan Kate och deras blickar riktade sig flitigt mot henne.

Annons

Vissa av barnen ville gärna föreviga minnet med prinsessan och bad om hennes autograf. Men tyvärr var prinsessan tvungen att trevligt neka förfrågan.

– Jag får inte skriva min signatur. Det är bara en av reglerna, berättade hon för barnen.

Och precis som hon säger är det en av de viktigaste reglerna i kungahuset och de flesta kungligheter följer denna hemliga regel. Anledningen till varför de inte kan ge ut autografer är så att ingen ska kunna förfalska deras signatur.

En fiffig lösning

Däremot har kung Charles en gång i tiden brutit mot den då han gav ett översvämningsoffer sig autograf och skrev "Charles 2010". Men sedan dess har han inte upprepat regelbrottet.

Prinsessan Kate hade dock en fiffig lösning på autografproblemet.

– Jag kan inte skriva mitt namn, men jag kan rita, sa hon till barnen.

Så för att ge barnen lite tröst ska hon ha ritat en damm, ett träd och en ros. Vilket var väldigt passande för dagen.

Annons