Svartsjukedramat kring prinsessan Madeleine

Svartsjukedramat kring prinsessan Madeleine

Utan sin vetskap var prinsessan Madeleine deltagare i ett svartsjukedrama. I nya Svensk Dam Doku berättar vi mer.

Det är kvällen den 6 juli 2019. På en sommarvarm flygplats i New Jersey, utanför New York, landar affärsmannen Jeffrey Epsteins privatjet. Planet kommer direkt från Europa, direkt från Frankrike. Så snart 66-åriga Epstein klivit av planet, ett plan som fått öknamnet ”Lolita Express”, grips han av myndigheterna.

Kungafamiljen i sorg – Victoriadagens grundare Kay Wiestål har avlidit
Slå på ljud

Jeffrey Epstein är ett känt ansikte över hela världen, men framförallt i USA. Bland hans vänner märks, bland andra, USAs president Donald Trump, regissören Woody Allen, skådespelaren Kevin Spacey, expresident Bill Clinton och så, förstås, brittiska prins Andrew.

Madeleine

Madeleine i New York.

Brottsmisstankarna mot Jeffrey Epstein är många. Och de är starka. 66-åringen anklagas för flera fall av trafficking och sexuellt utnyttjande av minderåriga flickor. En del av flickorna ska ha varit så unga som 13 år. Både FBI och rättsväsendet i Florida har gjort grundliga utredningar kring Epstein.

Jeffrey Epsteins kopplingar till den kungliga världen

I nya avsnittet av Svensk Dam Doku berättar vi Epsteins historia – från början till det uppmärksammade slutet. Vi berättar också om Jeffrey Epsteins kungliga kopplingar. Till prins Andrew, bland annat.

Men Andrew var inte den enda kunglighet som Jeffrey Epstein mötte under årens lopp. Han träffade både Diana och Mette-Marit. Han mötte också delar av det svenska kungahuset. Prinsessan Madeleine, närmare bestämt.

I sin nya bok Controversy: Sex, Lies and Dirty Money By The World’s Most Powerful Elite skriver den kanadensiske journalisten och författaren Ian Halperin om Epsteins möte med prinsessan Madeleine.

– Jag har fått höra att Epstein träffade henne och hennes mamma på en välgörenhetstillställning och att han blev besatt av henne. När Madeleine bodde i New York sa han att prinsessan var världens sexigaste kunglighet, har Ian Halperin berättat för svensk Damtidning.

Jeffrey Epstein

Jeffrey Epstein 2008.

Svartsjukedramat kring Madeleine

Författaren hävdar dessutom att Epstein inte nöjde sig med mötet.

– Jag har flera detaljer kring att Epstein ville ha henne när hon bodde i New York, han fick till och med sina anställda att förfölja henne i smyg och sa till människor omkring honom att han skulle ”få henne”.

I boken får man även reda på att Jeffrey Epstein blev vansinnig när han fick höra om Madeleines förhållande med Chris O'Neill. Så här skriver Ian:

”Enligt flera källor blev Epstein extremt svartsjuk.”

Chris och Madeleine

Chris och Madeleine i New York.

Ian har intervjuat en person som tidigare var anställd hos Jeffrey Epstein. Denne beskriver hur Epstein försökte sänka Chris för att kunna få fri lejd till Madeleine.

– Han gjorde allt han kunde för att smutskasta O'Neill i finanskretsar. Han hade ett väldigt starkt nätverk i Wall Street. Han försökte sabotera förlovningen.

Lyssna på hela historien om Epstein och besattheten av prinsessan Madeleine i nya avsnittet av Svensk Dam Doku. Podden kan du lyssna på nedan, eller via din podcastapp, Acast eller Spotify.

Mer Svensk Dam Doku hos Svensk Damtidning:

Så avslöjades sanningen om prins Daniel

Därför tillbringade Walther Sommerlath sin sista tid i Sverige

Foto: TT