Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Svenska Sofie Louise, 37, blev prinsessa i Malaysia – nya tecknet efter frånvaron

01 maj, 2024, 08:00 
Prinsessan Sofie Louise och Tengku Muhammad Faiz Petra
Sofie Louise Johansson gifte sig med en malaysisk prins, men har trots det en tendens att gå under jorden. Nu får vi dock en glimt av henne.
Annons
Det här är svenska Malaysia-prinsessan Sofie Louise!Brand logo
Det här är svenska Malaysia-prinsessan Sofie Louise!

Sofie Louise Johansson, 37, har en minst sagt fascinerande livshistoria där hon gått från "vanlis" till prinsessa i Malysia!

Allt efter att hennes vägar korsades med kronprins Tengku Muhammad Faiz Petra och det sa "klick". 2019 gifte de sig under storslagna former.

Men trots att Sofie Louise är en prinsessa med många nyfikna blickar på sig har hon också en benägenheten att gå under jorden. Men nu träder hon fram igen!

Sofie Louise träder fram igen

Sofie Louise är född i östgötska Mantorp, uppvuxen i Linköping och jobbade under en period som au pair i London.

Annons

Och det var också här hon träffade sin prins och gnistor uppstod. Bröllopet var ett påkostad sådant i Kota Bhar där Sofie Louise och prinsen sa "ja" till varandra framför familj, vänner och inflytelserika personer.

Spola fram fem år och mycket har hänt. Inte minst att Sofie Louise och Tengku Muhammad Faiz Petras välkomnat en son till världen, lille Johan, som fyller 1 den 17 juli.

Sonen har vi fått glimtar av på Sofie Louises officiella Instagramkonto med 129 000 följare, och det är också här vi får mest inblick i hennes nya liv som prinsessa.

Men, Sofie Louise har också en tendens att försvinna från kontot i ibland rätt långa perioder. Så var fallet för några veckor sedan, då prinsessan inte publicerade ett inlägg på en månad.

Annons

Men nu är hon tillbaka med ny kraft. Förra veckan kunde Sofie Louise meddela att hon och hennes kärlek firat femårig bröllopsdag, och nu visar hon även upp ett jobbuppdrag hon betat av:

Sofie Louise håller kvar i sitt svenska arv

Prinsessan Sofie Louise lever inte i Sverige längre men hon värnar om sina svenska rötter. Till exempel brukar hon markera Sveriges nationaldag:

Annons

På somrarna brukar prinsessan också passa på att besöka vårt avlånga land. 2022 kunde man till exempel se henne njuta av det Kolmården har att erbjuda:

Foto: Instagram/ljo_

Annons