Sverre Magnus mystiska frånvaro – därför saknades han på den stora dagen

Sverre Magnus mystiska frånvaro – därför saknades han på den stora dagen

Prins Sverre Magnus lyste med sin frånvaro på prinsessan Ingrid Alexandras 18-årsfirande.

Mette-Marits oväntade gravidavslöjande!
0:47

Efter reklamen: Mette-Marits oväntade gravidavslöjande!

(0:47)

Slå på ljud

16-årige Sverre Magnus, sonen till kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit är en av norrmännens favoriter då han är generös med sin charm på offentliga sammankomster – när han väl är med.

Det är nämligen inte allt för ofta som han syns i det kungliga rampljuset. Men i dag fyller Ingrid Alexandra arton år, och det hade ändå varit tänkbart att Sverre Magnus var med på sin storasysters firande på Det Kongelige Slott, men det var han inte.

Prins Sverre Magnus splittring med kungahuset

En dag tar Ingrid Alexandra över tronen, och dagen till ära fick hon för första gången närvara när farfar Harald och pappa Haakon höll statsråd på slottet – vilket kan vara en förklaring till att Sverre Magnus lyste med sin frånvaro.

Prinsessans första statsråd!

Lise Åserud

LÄS MER: JUST NU: Stort firande för Ingrid Alexandra – men Victoria stoppas

Trots att han är nummer tre i tronföljden har Sverre Magnus inga kungliga åtaganden. Förklaringen är att kung Harald delat in familjen i kungahuset och kungafamiljen.

– Kungahuset är kungaparet, kronprinsparet och prinsessan Ingrid Alexandra. Medan Sverre Magnus, Märtha Louise, hennes döttrar och prinsessan Astrid tillhör kungafamiljen, har historikern Trond Norén Isaksen berättat i en intervju med TV2.

Sverre Magnus saknas på Ingrid Alexandra 18-årsdag

Med andra ord hade han inte mycket där att göra. Dessutom började prinsen i fjol studera på en av Oslos bästa gymnasieskolor. Och trots att det är en stor dag för kungafamiljen och Norge, är det ju en vanlig skoldag – så med största sannolikhet satt han bakom skolbänken även en dag som denna!

Och i kväll fortsätter firandet med en högtidlig familjemiddag – då får nog Sverre Magnus chans att gratulera sin storasyster på den stora dagen, om han inte redan gjort det.

Mette-Marit och Haakon på slottet!

Lise Åserud

Foto: TT

LÄS MER: Madeleines lyxliv med Chris hotat – efter hemkomsten till Florida

LÄS MER: Splittringen mellan drottning Silvia och norska kungafamiljen

LÄS MER: Olycka i norska kungafamiljen – fångades på film