SVT-profilens känsliga fråga till norska prinsessan Märtha Louise – drar upp tabuet i sändning

Min Sanning

Norska prinsessan Märtha Louise gästar svenska succéprogrammet Min sanning.

Så var Ari Behns begravning – Svensk Damtidning på plats i Oslo
1:14

Efter reklamen: Så var Ari Behns begravning – Svensk Damtidning på plats i Oslo

(1:14)

Slå på ljud

Prinsessan Märtha Louise är en av världens mest originella kungligheter. Och det stormar så gott om dagligen med henne. Hon är förlovad med den färgstarke och kontroversielle Durek Verrett, schamanen som påstår sig kunna kommunicera med osynliga krafter i universum. Och själv hävdar Märtha Louise att hon har ett speciellt band till nån sorts änglavarelser och att hon kan känna av energier i rummet.

Prinsessan Märtha Louise i Min Sanning – tvingas svara på känslig fråga

Mette-Marits kärleksbeslut med Haakon – nu är det bekräftat

Till detta kan vi lägga att hon relativt nyligen lagt ifrån sig sin prinsesstitel i officiella sammanhang, ett beslut som chockade många i Norge.

Anna Hedenmo lär ställa frågor om allt detta när hon sitter mittemot Märtha Louise. Den norska kungligheten ska nämligen gästa det populära tv-programmet Min sanning inom kort.

Märtha Louises avsnitt sänds den 12 februari, har SVT bekräftat.

Ett annat tungt ämne som Anna kommer att behöva närma sig är av det synnerligen tragiska slaget. Märtha Louise bär nämligen på en stor livssorg.

Den 23 december 2019 valde Märtha Louises exman Ari Behn att avsluta sitt liv. En fullkomligt förkrossande nyhet för prinsessan och hennes tre döttrar, Maud Angelica Behn, Leah Isadora Behn och Emma Tallulah Behn.

Tragedin i prinsessans liv: Ari Behn och självmordet

Nu kommer hon att behöva svara på frågor om sorgen återigen, den här gången i svensk tv. Men Märtha Louise är van. Hon har valt att tala öppet om Aris bortgång tidigare, bland annat i öppenhjärtiga inlägg på Instagram.

Föräldrarnas miss med Ingrid Alexandra, 19 – berättar efter alla år: "Vågade inte"

Så här skrev hon julen 2020, när ettårsdagen av Aris död passerat.

"En av de viktigaste sakerna vi har upptäckt om att vara en familj i sorg efter att Ari, pappan till mina underbara barn, tog livet av sig på juldagen för ett år sedan, har varit att man ska välkomna kärlek, lycka, roliga upptåg och lekar och låta det gå i samklang med sorgen du känner. Om man kan jämför att sörja och sjunka in i sorgen med att andas ut, så är så lycka, kärlek, att omfamna julstämningen, det är att andas in. Och vi vet ju, att andas man bara ut, då dör man. Och andas man bara in, då dör man också. Så vi behöver balansen mellan de tu och det är viktigt att vi måste få ta en paus från vemodet, från sorgen, tårarna och mörkret, utan att skämmas eller känna dåligt samvete", skriver Märtha Louise.