Föräldrarnas miss med Ingrid Alexandra, 19 – berättar efter alla år: "Vågade inte"

06 feb, 2023, 16:02 

Nu har sanningen kommit fram. Allt är inte som det verkar med den norska prinsessan.

Annons

Prinsessan Ingrid Alexandra är ynka 19 år, men har redan blivit ett kungligt proffs. Det är ju hon som en dag kommer ärva tronen, och bli Norges framtida drottning.

Hon har fötts rakt in i den kungliga strålkastaren, och norrmännen vet i princip allt som går att veta om den unga tronarvingen. Men nu berättar prinsessan Mette–Marit. Allt hade kunnat se helt annorlunda ut.

Efterlängtade comebacken • Victoria väcker reaktioner utomlands • Otroheten i Danmark bekräftad – 3 kungliga snackisar från vecka 5!
Efterlängtade comebacken • Victoria väcker reaktioner utomlands • Otroheten i Danmark bekräftad – 3 kungliga snackisar från vecka 5!

Ingrid Alexandras avslöjande om familjebråken

Ingrid Alexandra har som sagt alltid varit i fokus, men i och med hennes 18-års dag i fjol blev uppståndelsen allt större. Då blev hon ju myndig, och fick börja ge sina första officiella intervjuer.

Ingrid Alexandra höjer ett glas på sin galamiddag i och med hennes myndighetsdag
Myndighetsdagen firades med storslagen galamiddag på slottet.

Den sida av tronarvingen som då tog ton i media visade sig vara en helt vanlig ungdom, som har tacos som favoritmat och scrollar på TikTok för att fördriva tiden.

Annons

Dessutom är den kungliga familjen mer vanlig än man kan tro. Inte ens Mette-Marit och Haakon kommer undan småtjafs innanför hemmets väggar. Det skulle vi ju bara drömma om att få se när de är ute på kungligt uppdrag.

– Eh, jag bråkar av och till med pappa, men det är mest jag som bråkar. Jag har dåligt morgonhumör. Så det är jag som bråkar, medans han nickar och går. Det är kanske mamma jag bråkar mest med. Och Magnus, sa hon i sin första intervju med VG.

Föräldrarnas ånger med dottern Ingrid Alexandra efter alla år

Men allt hade kunnat se helt annorlunda ut, i alla fall nästan. För ett par år sedan valde nämligen Mette-Marit att berätta sanningen om dotterns namnval. Och visst hade norrmännen kunnat ha en lite annan prinsessa.

– Vi hade egentligen tänkt kalla Ingrid Alexandra för Tyra Eufemia, men vi tänkte att det skulle vara så speciellt att vi vågade inte ändå, sa kronprinsessan Mette-Marit för ett par år sedan till Adressa.

Annons

Och visst verkar hon ångra sig lite, för att hon inte vågade ta en risk med dotterns namn

– Hade det varit idag hade vi nog gjort det, men vi är också glada att det blev Ingrid Alexandra, sa kronprinsessan.

Foto: TT

Annons