Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tårarna under prinsessan Estelles födelsedagsfirande – blev för mycket

24 feb, 2023, 09:00 
Prinsessan Estelle

P

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Prinsessan Estelle firade sin elfte födelsedag under gårdagen. Gratulationerna strömmade in från hela världen – alla ville högtidlighålla vår blivande drottnings speciella dag.

Och när vi skriver hela världen, så menar vi hela världen. En av de finaste hälsningarna kom nämligen från Västafrika, närmare bestämt Mali.

Herman Lindqvist om prinsessan EstelleBrand logo
Herman Lindqvist om prinsessan Estelle

Tårarna när prinsessan Estelle firade födelsedag

Camp Estelle är en bas som den svenska försvarsmakten döpt efter prinsessan. Den ligger i staden Gao i östra Mali och är en del av den tyska campen Castor.

Det är Camp Estelle som det svenska skyttekompaniet har som utgångspunkt när de deltar i FN-insatsen Minusma. Svenska soldater är där för att skydda civila i det stridsdrabbade området.

Annons

En hedervärd uppgift – men soldaterna tog en paus från arbetet för att spela in ett litet klipp. I klippet, som finns publicerat på Instagram, står ett befäl framför en stor grupp soldater i full mundering.

Befälet tar till orda.

– Till hennes kungliga höghet prinsessan Estelle vill vi framföra våra gratulationer. Vi befinner oss på det svenska campet som bär ert namn. Vi vill framföra våra hjärtliga gratulationer på elvaårsdagen, säger befälet.

Därefter kommer klippets allra mest gåshudsframkallande ögonblick, där hela soldatskaran stämmer upp i ett fyrfaldigt "HURRA, HURRA, HURRA, HURRA!".

I kommentarsfältet vittnar följarna om att gratulationen blev en succé.

"Det är så vackert att jag får en tår i ögat!", skriver en användare.

Annons

"Det hackas lök här i närheten", skriver en annan.

"Bravo! Tack! Roligt!", skriver en tredje.

"Så otroligt vackert", skriver en fjärde.

"Så fint gjort", skriver en femte.

Blev en världsnyhet

Kungahusets officiella Instagram-konto högtidlighöll Estelles födelsedag med en ny bild på elvaåringen.

Den har också blivit en världsnyhet. En Google-sökning visar att en rad utländska nyhetskällor skrivit om bilden, däribland norska Se och Hör, den internationella kungasajten Royal Central och den japanska upplagan av modemagasinet Elle.

– Det mest slående med årets bild är hur stor hon har blivit. Den söta lilla tjejen med rosett i håret har blivit en vacker tjej med en mer ungdomlig stil, kommenterar Se och Hörs kungahusexpert Caroline Vagle.

Annons