Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tidigare anställd bryter tystnaden om Silvia, 80, – är som man trott

15 apr, 2024, 17:00 
Drottning Silvia
Kändisen anställdes för att underhålla drottningen – och kan nu bekräfta misstankarna om Silvia.
Annons
Här möter Victoria våren – efter solsemestern • Här powershoppar Silvia Majblomman till alla barnbarn • Kronprinsessan gravid: då kommer babyn – 3 kungliga snackisar från vecka 15!Brand logo
Här möter Victoria våren – efter solsemestern • Här powershoppar Silvia Majblomman till alla barnbarn • Kronprinsessan gravid: då kommer babyn – 3 kungliga snackisar från vecka 15!

I 48 år har drottning Silvia jobbat outtröttligt med att representera Sverige, alltid med en oerhörd elegans och värme.

Det innebär att hon varit i rampljuset och nagelfarits i runt fem decennier, och ibland får vi veta oväntade detaljer om drottningen.

Så är fallet nu, när en av Sveriges kändaste artister som anställdes för att underhålla Silvia väljer att ta ton.

Ex-anställdas ord om drottning Silvia

Varje sommar är kungafamiljen på Solliden där de får välförtjänt semester, men kungligheterna följs samtidigt av nyfikna blickar.

Annons

Så är fallet under Solliden Sessions, det vill säga sommarkonsterna kungen tagit initiativ till som varit en tradition i tre år.

Och 2021, det vill säga premiäråret, var Carola Häggkvist anställd för att underhålla publiken vid Sollidens slott på Öland.

Hon fick äran att ha konsert dagen innan kronprinsessan Victorias födelsedag och det blev en stor kunglig uppslutning, bland annat i form av drottning Silvia.

Efter konserten tackade Carola kungaparet personligen på Instagram, och i efterhand har artisten avslöjat att Silvia har ett smeknamn för klänningen hon uppträdde i:

Annons

"Plockar fram min ’pinky’ som Drottningen kallar klänningen för.. Det är ju ändå fredag kväll", skrev Carola till exempel året efter den där minnesvärda konserten.

Carola Häggkvist ler bredvid drottning Silvia
Så här såg det ut när Carola minglade med drottning Silvia, iklädd sin "pinky"-klänning! Foto:Karin Törnblom/TT

Den anställda om Silvias beteende igen

Och nu kommer klänningen på tal igen. Det är uppenbart inte bara en favorit hos Silvia utan även Carola som använder den flitigt. I ett nytt Instagraminlägg skriver artisten:

"Sen blev det en efterlängtad 50-års fest för Gabriel Forss som hade dresscode starka vårfärger & fest så då tog jag fram min fluffiga ’pinky’ ( som HM Drottningen kallar den ) bak i bilen och bytte om snabbt på mitt mysiga hotellrum på fantastiskt charmiga Siggesta herrgård".

Annons
Carola Häggkvist i en rosa fluffig klänning
Carola har plockat fram sin - och drottningens - favoritklänning! Foto:Instagram/carolaofficiell

Att Silvia gett ett så finurligt smeknamn till Carolas klänning är inte konstigt. Drottningen är ju känd för sin värme och underfundighet, och nu bekräftas allt detta ännu en gång med Carolas ord!

Foto: TTAnnons