Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tragedin i brittiska kungafamiljen: "Fick en kram – då bröt hon ett revben"

26 okt, 2021, 12:00 
Camilla Parker-Bowles och drottning Elizabeth
Den brittiska kungafamiljen har drabbats av en tragedi.
Annons
7 saker du inte visste om hertiginnan CamillaBrand logo
7 saker du inte visste om hertiginnan Camilla

Den brittiska kungafamiljen har varit med om sin beskärda del tragedier. Men oftast drar de sig för att sitta i tv-soffor och gråta ut. Det är drottning Elizabeth som fått bilda skola på den fronten, kvinnan som aldrig fällt en tår i tv, trots att hon varit med om så mycket.

Tragedin i brittiska kungafamiljen

Camilla Parker-Bowles och drottning Elizabeth
Camilla Parker-Bowles med maken prins Charles och svärmor drottning Elizabeth.

Men nu har Camilla Parker-Bowles, hertiginnan av Cornwall och gift med prins Charles, avvikit från familjenormen. Hon gästade BBC-programmet Morning Live för att berätta om sjukdomen som dödade både hennes mamma och mormor: osteoporos, benskörhet.

Camilla bjöd på en väldigt sorgligt minnesbild från hennes mammas kamp med sjukdomen.

– Jag kommer ihåg när en av hennes vänner skulle krama henne, då bröt hon ett revben. Det var riktigt illa, säger Camilla.

Annons

– Jag har visat mina barnbarn bilder på min mamma före och efter hon drabbades av sjukdomen. Jag tvingade dem att titta på bilderna och sa, kolla, det här kan hända dig om du inte passar dig.

"Vi tror att vi är odödliga"

Nu vill Camilla försöka hjälpa yngre människor från att slippa drabbas av sjukdomen när de blir äldre. En livsstilsförändring kan göra mycket.

– Grejen med benskörhet är att du kan förhindra det, men inte bota det. Man kan förhindra det genom att ta en titt på sig själv och säga: Jag vill inte ha den här sjukdomen. Du måste träna mycket, speciellt ta många promenader, säger hon.

– Jag tror att vi alla tror att vi är odödliga när vi är unga. Jag skulle vilja se fler unga människor bli utbildade kring detta och få mer förståelse. De ska inte bara tänka "stackars gamla tanter", utan förstå vad som händer och hur de kan förhindra det.

Annons