Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Trista beskedet om Sofia och Carl Philip – väcker starka reaktioner

31 okt, 2023, 11:00 
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip
Prins Carl Philip och prinsessan Sofias vardag har försvårats något. Nu börjar det surras om situationen även utomlands.
Annons
Carl Philip i olycka • Vi avslöjar! Victoria & familjen på lyxsemester • Jättefest för Daniel på slottet – 3 kungliga snackisar från veckan som gått!Brand logo
Carl Philip i olycka • Vi avslöjar! Victoria & familjen på lyxsemester • Jättefest för Daniel på slottet – 3 kungliga snackisar från veckan som gått!

I samma sekund som prins Carl Philip och Sofia Hellqvist sa "ja" till varandra blev de inte bara man och hustru – de blev även kolleger.

Det här är en unik situation som kungliga par finner sig. De är varandras högra hand både privat och jobbmässigt.

Men nu har det uppstått problem med just prinsens högra hand, bokstavlig talat. Han har råkat ut för en fraktur som får det att surras...

Prins Carl Philips och Sofias oturliga situation

Förra veckan skapade Carl Philip rubriker Sverige över då han plötsligt dök upp med gipsad arm på ett uppdrag.

Frågorna kring vad som hänt var förstås många men då nöjde sig en adjutant bredvid prinsen med att säga följande till Expressen:

– Ibland ramlar man.

Svensk Damtidning hörde av sig till hovet för att få fler detaljer. Då kunde informationschef Margareta Thorgren meddela:

Annons

– Prins Carl Philip ramlade olyckligt i förra veckan i samband med en familjeaktivitet och skadade då armen.

Exakt när olyckan ska ha ägt rum gick hon inte in på men troligtvis någon gång efter torsdagen 19 oktober.

Prins Carl Philip äter
Den 19 oktober såg vi inget gips på prinsens högra hand. Några dagar senare ändrades det.

Då syntes nämligen prinsen i Årets kock – med fri hand. Men nu är han alltså gipsad vilket förstås försvårar vardagen lite.

Något som även uppmärksammas utomlands.

Därför viskas det om Carl Philip och Sofia utomlands

Redan förra veckan uttryckte danska Billed Bladet oro för prinsens hand och det faktum att skadan kan komma ivägen för hans stora racing-intresse. Att köra bil med en hand är ju inte helt lätt.

Annons

Nu hakar även Hello Magazine på. Sajten lägger dock mer fokus på att olyckan var framme så kort inpå att Carl Philip och hans affärspartner Oscar Kylberg lanserat en ny kollektion med bland annat en scarf i siden och en halsduk i ull:

"Prinsen har länge haft ett intresse för konst och design, efter att ha studerat grafisk design vid Rhode Island School of Design i ett år mellan 2007 och 2008", går bland annat att på Hello Magazine.

Vi hoppas att prinsen hand snart är återställd igen! Och att det inte är allt för svårt att få ihop vardagen under tiden.

Foto: TT

Annons