Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Trista beskedet till Carl Philip – prinsen stoppas helt

30 okt, 2023, 07:30 

Nu är bakslaget ett faktum för prinsen.

Annons

Snart är det höstlov för alla barnfamiljer i Stockholmstrakten. Men någon som kommer få ta det aningen lugnare är prins Carl Philip. För ett par dagar sedan dök han nämligen upp på kungligt uppdrag – med gipsad arm.

Och nu kommer nästa bakslag. Skadan innebär ju att prinsen tvingas avstå mer än bara bus i trädgården.

Carl Philip i olycka • Vi avslöjar! Victoria & familjen på lyxsemester • Jättefest för Daniel på slottet – 3 kungliga snackisar från veckan som gått!Brand logo
Carl Philip i olycka • Vi avslöjar! Victoria & familjen på lyxsemester • Jättefest för Daniel på slottet – 3 kungliga snackisar från veckan som gått!

Prins Carl Philip stoppas från favorithobbyn

Prinsens gipsade högerarm var till en början något av ett mysterium. Den 19 oktober syntes han helskinnad, och bara en vecka senare var armen i gips.

Svensk Damtidning kontaktade hovets informationschef Margareta Thorgren som förklarade vad som hänt:

– Prins Carl Philip ramlade olyckligt i förra veckan i samband med en familjeaktivitet och skadade då armen.

Annons

Den kunnige vet att prinsen är vänsterhänt, så lite tur hade han alltså med sig. Dessutom såg han ut att vara vid gott mod trots handen, som han gömde under bordet när det togs bilder.

Men danska Billedbladet lyfter en aktivitet som prinsen oturligt nog tvingas lägga på hyllan tills frakturen är läkt: racing.

Ja, att susa fram i vindens hastighet i en racingbil är ju en av prinsens stora intressen, men det blir aningen svårt att köra bil med bara en hand.

Och till och med Vårdguiden säger skarpt nej till att sätta sig bakom ratten:

"Du kan inte köra bil själv när du har fått gips. Du kan inte hålla i ratten ordentligt eller växla om du har en gipsad hand"

Prins Carl Philips stora intresse går i arv

Carl Philip tillbringar gärna sin fritid ute på racingbanan, och har tävlat i sporten i många år. Han har dessutom sitt egna karting-race, Prins Carl Philips Racing Pokal, som går av stapeln varje år.

Prins Carl Philip bakom ratten i en racingbil
I september gjorde prinsen comeback i Porsche Carrera Cup.

Årets upplaga av karting-tävlingen gick av stapeln i början av oktober, och prinsen var givetvis på plats. Men det var även en annan medlem ur familjen som gjorde ett oväntad gästspel bakom ratten: hans förstfödda son prins Alexander!

Det var lokaltidningen KT-Kuriren som uppmärksammade detta:

"En av de yngre förmågorna som fanns med och körde under veckoslutet var prinsens son Alexander som efteråt, tillsammans med övriga deltagare, fick gå upp på prispallen och ta emot pris av Carl Philip"

Visst kan man tänka sig att det värmer rejält i pappa-hjärtat att se sin hobby gå i arv. Motorintresset är ju något prinsen och pappa kungen kunnat mötas i under alla år.

Foto: TT

Annons